Tények melyet mindenképp tudunk kell a szülés után

A szülés egy nő életében nagyon nagy változásokat hozhat. Így érdemes rá felkészülni, amennyire csak lehet. Megváltoznak a mindennapok, a nőből anya lesz, és számtalan más dolog is, mint pl. a szülés utáni párkapcsolat, illetve az intimitás.

Nem feltétlen a nő részéről, de a férfi bizonyára nehezen éli meg ezeket a napokat, amikor is önmegtartóztatásra kényszerül. Mivel a szeretet nőből immáron anya lett, és a szervezetének szüksége van a hat hét regenerálódásra. Így ez az idő alatt tilos az intimitás. Ilyenkor egy nőnek, anyának szigorúan pihenni kell. Ezt már a régi öregek is tudták és nagyon komolyan is kezelték. Ma már kevésbe figyelnek erre oda, ám érdemes, ugyanis szövődményekkel járhat, ha nem így teszünk. Ebben a hat hétben megszűnik a vérzés és a váladékozás. Amennyiben nem várjuk meg ezt az időt és előbb lépünk a tettek mezejére, akkor nem csak fájdalommal, és vérzéssel kell szembesülnünk, hanem a fertőzés veszélye is fennáll. Amennyiben letelik ez az idő, akkor nagyon óvatosan neki lehet kezdeni egymás szeretgetésének, de továbbra is óvatosnak kell lenni.

Tévhit, hogy még egy nő szoptat, addig nem eshet teherbe. Nagyon sokan buktak ebbe bele és érkezett előbb a kistestvér, mint az gondolták. Így, ha úgy határozunk, hogy megpróbálunk összebújni, akkor is nagy hangsúlyt kell fordítani a védekezésre. Továbbá azt is nagyon fontos elmondani és a pároknak erre fel kell készülni, hogy szülés után már nem lesz olyan az együtt lét, mint előtte. Nem kell elkeseredni, semmi szörnyű, csak az első időszakban sokkal óvatosabban kell bánni egymással, hogy a seb, illetve a varratok ne sérüljenek. Ám az idő múlásával minden helyre áll, viszont egy biztos, hogy a nők szexuális vágya egy bizonyos szinten csökkenni fog.


hunprobalazs