Test- és bőrápolás

MI okozza a bőrproblémák döntő többségét? (a legfontosabbakra térek ki). A bőrünk az egyik legegyértelműbben visszajelző készülékünk az egészségi állapotunkról. A bőrre felvitt anyagok 60 %-a gyorsan beszívódik és a véráramba, majd az egész testi működési rendszerbe bekerül.

A nők évi 2 kg. feletti vegyi anyagot visznek be szervezetükbe. Nem véletlen a sok rákos megbetegedés. Ezek nem bomlanak le, nem emészthetők. Jó tanács: ha valamit nem ennél, vagy innál meg, azt ne kend, vagy vidd fel a bőrödre sem!

A szintetikus anyagok, kemikáliák, amelyek mérgek a test számára,

A táplálékban, (az élelmiszeripar szemnek tetszetős remekművei), a kozmetikai cikkekben, (amelytől széppé varázsolódunk), a tisztítószerekben, amelyek szintén bekerülnek a szervezetbe és mérgezik azt. Szinező-, illatosító-, állagjavító-, tartósítószerek formájában. A fényvédő krémek, a légy-, szúnyog-, kullancsriasztó, stb. méreg, nemcsak a bogarak számára, hanem szervezetünk számára is.

Ilyen anyagok: a paraben, (szépítőszerekben), a nátriumlaurilszulfát, (tisztítószerekben), a dioxid, a formaldehid , alumínium,  stb.

a mozgás – és vízhiány a szervezetben, (alapvető méregtelenítést elősegítők, más fontos funkciójuk mellett).a hormonháztartás egyensúlyának felborulása, megbomlása, (stressz és más pszichés, testi-lelki-szellemi diszfunkciók miatt).erős UV-sugárzás, főleg ha attól nagyon félelünk, nemcsak nem védekezünk.

Jó tudni, minden a tudatunkban dől el, minden ott jön létre. MI tölti azt be? Félelmek, mitől? Azt biztosan megteremtjük magunknak.

A megelőzést, vagy a gyógyulást szolgáló tennivalók legszükségesebbjeiről:

MIT vigyünk be a szervezetünkbe?

Bőrvitaminokat: A., C., E., omega 3, Természetes forrásai: olajos magvak, zöldségek, gyümölcsök, halolaj?…Masszázzsal az immunrendszert erősítjük, a vér- és nyirok keringést javítjuk, tehát a méregtelenítés sokkal hatékonyabb lesz. Heti bőrradírozással való tisztítás után,(magörleményes, v. növényi kivonatos), vigyünk be természetes növényi  kivonatokkal bőrtápláló szereket

MIT NE vigyünk be a szervezetünkbe?

Szintetikus anyagokat, kemikáliákat. A vegyszerezett mezőgazdaság termékeit, húsokat, zsírokat, stb… Gyógyszeripar termékeit, kivéve, ha életmentő szükséglet. Dohány, alkohol, drogok, koffein. Mértéktelen cukor, só, fűszerek, fehérjék fogyasztása sem javasolt. Hintőporok rákkeltőek, (nemi szerveknél éppúgy, mint belélegezve, tödőben).

Tudjuk-e, mi a narancsbőr? v. CELLUIT ?

A bőr meglazult kötőszöveti részében megduzzadt és itt leraküdott, méreganyagoktól begyulladt zsírsejtek halmaza.

Oki háttér: (Test-lelki-szellemi szinteken egyaránt keresendő), pl.:

— vér- és nyirokrendszer elégtelen működése,

— hormonháztartás egyensúlya megbomlott,

— hajlam, — túlsúly, — mozgáshiány, — légzéshiány, (felszines, kapkodó)

— folyadékfogyasztás elégtelensége,

— helytelen táplálkozásmód és életvitel,

— egészségre káros viselkedés- és gondolkodásmód.

A celluit utólsó fázisa, amikor álló és fekvő helyzetben egyaránt láthatók a gödrök.

Mit tehetünk a helyreállításért?

helyesen táplálkozunk, fenttiek szem előtt tartásával,káros hatóanyagoktól mentesen táplálkozzunk, tisztálkodjunk és ápoljuk testünketnapi folyadékfogyasztás haladja meg a 2,5 litert,napi fél óránál többet mozogjunk aktívan, friss levegőn,lélegezzünk megfelelően ! (teljes tüdőkapacitást kihasználva).


hunprobalazs