Tippek a macska rossz szokásai ellen

Több tanulmány is igazolja, hogy valamilyen házi kedvencet tartani jót tesz az egészségnek is, hiszen például kisebb az esély a keringési rendellenességek, és a stresszel összefüggő betegségek kialakulására. Persze, ha a macska a méregdrága kanapéra, vagy a frissen kitisztíttatott szőnyeg közepére pisil, akkor kicsit alább hagy a lelkesedés. Most adunk pár tippet, hogy megszabadulj a szagoktól, és foltoktól, egyéb rossz szokásoktól.

[adsense_id=”1″]

A macska általában azért pisil be, mert fél valamitől, szorong, esetleg nem érzi magát biztonságban. Ha egyszer felelősséget vállaltál a cicáért, arról már nem beszélve, hogy valószínűleg szereted is, akkor próbálj minél hamarabb megoldást találni a problémára. Sok szakértő, azt javasolja, hogy eggyel több alomtálcát tarts a lakásban, mint ahány macska van a házban. Lehet, hogy cicád jó természetű, így ketten is szívesen osztoznak egy almon, de ez ritka eset. Ne gondold, hogy egy csapásra megoldódik a gond, de lassan megszokják a cicák, hogy hová kell pisilniük.

Érdemes lehet egy füzetbe felírni bizonyos dolgokat a cica érdekében. Jegyezd fel, hogy mikor mentél el otthonról, és mikor értél haza, hány óra volt amikor megetetted a cicát, és mit adtál neki enni, de még azt is leírhatod, hogy milyen volt aznap az időjárás, és persze, hogy bepisilt-e a cica. Valószínű, hogy kell pár hét amire rájössz valamiféle összefüggésre, de jó hír, hogy innen már csak egy lépésre van a megoldás. Lényeg, hogy csak rajtad múlik elég türelmes vagy-e a macska megértéséhez.

Ha már megtörtént a baj, akkor a pisifoltot mindenképpen el kell tüntetni. Természetesen a mosható dolgoknak a mosógépben a helye, de a szőnyegen és a kanapén jól beválnak a folttisztító spray-k. A friss pisifoltra szórhatsz szódabikarbónát is, mert ez a szer magába szívja a szagot és a nedvességet. Persze az érintett területet aztán fertőtlenítővel mosod át.


hunprobalazs