Tippek a szervezet megerősítésére

Sokszor érezzük azt, hogy kimerültünk és, hogy szükségünk lenne egy kis plusz energiára? Az őszi és a téli időszakban ezek a tünetek még jellemzőbbek, mint máskor. Ezekre az időszakokra fontos, hogy felkészítsük a szervezetet, mert a levegőben megtalálható vírusok könnyen ledönthetnek bennünket a lábunkról.

A legyengült szervezet számára a legjobb a természetes gyógymódokat választani, illetve a vitaminokat és a probiotikumokat. A legyengülés könnyen előfordulhat északtól függetlenül, csak ilyenkor jellemzőbb, melyhez elegendő egy kis stressz vagy kimerültség, túlterheltség a munkahelyen, stb.  Ahhoz, hogy ezeket az akadályokat könnyedén átvészeljük a legfontosabb a kiegyensúlyozott egészséges étrend, mellyel fontos vitaminokat vihetünk be a szervezetünkbe. Most megmutatunk pár tippet, melyek igen hatásosak lehetnek ilyen esetekben. Az első, hogy fogyasszunk minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, melyek tele vannak vitaminnal. Ez nagyon jól jöhet a legyengült szervezet és immunrendszer megerősítéséhez. Különösen ajánljuk a zöldpaprika fogyasztását melyben nagyon sok C és A-vitamin található meg.

Továbbá nagyon hatásos lehet a fokhagyma, amely nem csak az immunrendszerünkre lehet hatásos, hanem a vírusok legyőzésében is . A vitaminok mellett nagyon hatásosak lehetnek a különböző kúrák alkalmazása. Többek között nagyon hatásos lehet a zöldtea kúra a legyengült szervezet számára. Hiszen nagyon hasznosak lehet a benne megtalálható C, D, K-vitamin illetve a B2 vitamin. Ezen felül megtalálható még benne számos ásványi anyag, mint pl. réz, fluorid, alumínium, és antioxidánsok is.  Az őszi és téli időszakban a vitaminok mellett a probiotikumok fogyasztása is nagyon hasznos lehet az immunrendszerünk javítása érdekében.


hunprobalazs