Tippek egy egészségesebb és könnyebb hétköznapi vacsorához

Ahhoz, hogy a hét minden napján egészséges és gyors ételt készítsen szükség van arra, hogy előre tervezzen. Sokan profik abban, hogy mindig minden a helyén legyen, és hogy mindig egészséges és gyors étel legyen az asztalon, mások pedig csak ámulják és bámulják ezeket az embereket, és nem értik, hogy hogyan mehet minden ilyen zökkenőmentesen, ezért összegyűjtöttük néhány tippet ezzel kapcsolatban.

Az első tipp az, hogy főzze a szemes ételeket nagy tételben. Pontosan ugyanolyan könnyű három csésze rizst vagy árpát főzni mint egyet, és egy igazi ajándék lehet, ha hazamegy fáradtan a munkából, benéz a hűtőbe, és már egy kész adag rizs várja. Használhatja a rizst például salátában, vagy valamilyen gyors sülttel. A második tipp az, hogy vásároljon két vagy három csokor gyógynövényt (koriandert, mentát, petrezselymet, bazsalikomot), majd mossa meg őket és szárítsa is ki amíg TV-t néz. Ezek a növények tökéletesek lehetnek egy salátába, és kiváló last-minute vacsorát lehet belőlük készíteni. Az is nagy segítség lehet, ha a hét elején egy nagyobb adagot készít a kedvenc szószából. Miután elkészült tartsa a hűtőben, és a hét folyamán bármikor előveheti, és bármire ráteheti.

Ha konyhája mindig tiszta és rendezett, az is életmentő lehet, hiszen ha fáradtan hazaesik a munkából, akkor nagyobb kedvvel kezd majd el vacsorát készíteni egy tiszta konyhában, mintha toronyban állnának a mosatlan edények. Amikor a hétköznapi vacsorakészítésre kerül sor a kis pszichológiai dolgok azok amelyek igazán számítanak, és a tiszta konyha is egy ilyen dolog. Végül pedig érdemes egy teljes halat megvennie, ebből készülhet el a legkönnyebb de a legelegánsabb hétköznapi vacsora. Ha tart néhány citromot és gyógynövényt otthon, akkor csak annyit kell tennie, hogy lemegy a boltba, vesz egy megtisztított halat, hazaviszi, valamint felszeleteli vékony szeletekre.


hunprobalazs