Tisztítsd meg értéktárgyaidat, mint a profik!

Az értékesebb tárgyakat nem mindig egyszerű karban tartani, nem egyszerű megőrizni azok ragyogását hosszabb időn keresztül, holott épp ezeket a tárgyakat tartjuk a legnagyobb becsben. Cikkünkben most olvashatsz pár hasznos tanácsot arról, hogy miként is óvd meg értékeidet az idő vas fogától.

[adsense_id=”1″]

Először is fontos, hogy rendszeresen tisztítsd az ékszereidet, hiszen így sokáig gyönyörködhetsz eredeti fényükben.Úszni például csakis ékszerek nélkül menj, mert a klóros víz roncsolja az arany és az ezüst anyagát. Sok írásban lehet olvasni a fogkrém fehérítő hatásáról. Nos, felejtsd el a fogkrémet! Sok fogkrémben ugyanis megtalálhatóak különféle súroló hatású anyagok, melyek karcolják a fémet, és annak a fényét is tompítják. Az ezüstöt fényesíteni kell. Ha alaposabb tisztításra van szükség, akkor végy egy tálat, tedd bele az ezüstöt és egy alufólia darabot. Erre önts forró vizet, és fél perc múlva nyoma se lesz a szennyeződésnek.

A gyöngyöt ugyancsak gyakran törölgesd! Az igazgyöngy roppant érzékeny anyag, ezért minden viselet után ajánlott nyirkos, puha kendővel áttörölni, ha szeretnénk sokáig megőrizni szépségét. Időnként persze érdemes alaposabb tisztítást is végezni. Ennek érdekében tégy kevés szappant langyos vízbe, ezt habosítsd fel. A szappanhabba mártott puha ronggyal finoman törölgesd meg a gyöngyöket.

A nehezen elérhető helyek tisztítása sok fejfájást szokott okozni. Lehet, hogy nem lehet könnyen hozzáférni egy-egy szűkebb helyhez, de a por és a piszok ugyan olyan feltűnő azokon is, mint bárhol másutt. A szűk nyakú kancsók, valamint az üvegek és vázák belseje is egyszerűen kitisztítható egy kis trükkel! Tölts azokba egy kevés ecetet, továbbá néhány teáskanálnyi rizst. Hagyd mindezt benne állni fél órán át, de időnként rázogasd meg a keveréket. A fél óra elteltével öntsd ki az edényt, öblítsd is át, és a szennyeződésnem nyoma sem lesz.


hunprobalazs