Töltse el változatosan a szabadidejét!

A mai rohanó világban alig jut szabadidő a keményen dolgozó, állandóan késésben lévő embereknek. A kevés szabad perc eltöltését éppen ezért érdemes jól csinálni. A lustálkodás önmagában nem felemelő tevékenység, nem járul hozzá a szellemi, lelki, sem testi fejlődéshez.

A szabadidő változatos eltöltése egy nagyon hasznos dolog. Minél több mindent próbálunk ki annál jobban szélesedik a látókörünk. A látókör szélesedése számos pozitív változást hoz magával. Szükség van új élményekre, szükség van szokatlan tapasztalatokra, szükség van a sikerélményekre. Nem mindenkinek egyforma mértékben, van aki napi szinten igényli a újdonságokat, van olyan is, akinek havonta vagy félévente éppen elég egy-egy nagyobb új élmény. A pörgősebbek nehezebb helyzetben vannak, egyre csak fogynak az élmények, ezt is csinálta már meg azt is, de annyi minden van ebben a világban, hogy mindig lehet valami újat találni.

Azok, akik hajlamosak otthon ülni és nem szoktak hozzá, hogy programokat szervezzenek, avgy belevágjanak mindig valamibe, esetleg nem merik megtenni, érdemes átgondolni a veszteséget. Minden olyan perc, amit unalommal töltenek, elvesztegetett idő. Ha lenne valami, ami felébreszti, felrázza őket, akkor félelemből nem szabad kihagyni. A szabadidő változatos eltöltésével az agy folyamatosan tornáztatava van, az élet lendülete nem lankad. A kalandvágyóbb emberek általában egészségesebbek, energikusabbak a többieknél. Eszük gyorsabban forog, nem jellemző rájuk a stressz, sem az alvásproblémák. Van miért felkelni, nem dől össze a világ egy-egy munkahelyi kudarc miatt, mert van öröm és sikerforrás máshol is. A változatosság életben tart, éberen tart és magabiztossá tesz, mert számos téren ismereteket, tapasztalatot ad.


hunprobalazs