Török nyaralás – Csodák a kettősség földjén

Törökország egy kicsit európai, egy kicsit arab. Itt lehet a tengerparton napozni, a magashegységekben pedig síelni. Az ország egy része az európai kontinensen fekszik, míg a másik része az ázsiai oldalon. Egy szóval valóban a kettősség országáról van szó.

Török nyaralás során mindenki megtalálhatja a maga kedvtelését, azokat a dolgokat, amik tetszenek neki. Az ország annyira kettős, hogy nem az ember nem győzi kapkodni a fejét. Az ország egyrészt Európában fekszik, másrészt Ázsiában. A kettősség az időjárásban is fellelhető, mivel a tengerparti részeken a negyven fok sem ritka, ellenben a hegyek közt, akár mínusz huszonöt fok is lehet. Így egy országon belül lehet vízi sportolni és téli sportokat végezni egyaránt. Továbbá a két vallás, az iszlám és a keresztény is megfér egymás mellett. Nem csoda, hogy a világ minden pontjáról érkeznek ide a turisták, hiszen az ország nem csak kettőssége miatt érdekes, hanem számtalan látványosságot is tartogat az ide érkezők számára! Különösen Isztambul, az egykori Konstantinápoly!

Isztambulban található a híres Hagia Sophia, mely nem csak, hogy a világ egyik leghíresebb temploma, hanem az UNESCO Világörökség része is. A Hagia Sophia az elmúlt 1500 év során ellenállt az idő vasfogának és földrengéseknek is. Ugyanakkor a kék mecsetet sem érdemes kihagyni, hisz kívül-belül gyönyörű látvány. A török bazár világszerte híres, éppen ezért érdemes ide is ellátogatni és alkudozni nem csak, hogy lehet, hanem szinte kötelező. Ha pedig már Törökország, akkor a híres török riviérát sem szabad kihagyni. Ha szeretne Ön is elutazni ebbe a nem mindennapi országba, akkor érdemes ellátogatni az invia.hu weboldalra és megtekinteni Törökországba szóló ajánlatok széles választékát!


hunprobalazs