Tudd meg mi a titka a hosszú házasságnak!

Jó pár évvel ezelőtt jóval fiatalabban házasodtak az emberek, de mégis komolyabban vették a házasság fogalmát. Ma viszont már minden második házasság válással végződik, aztán ott maradnak a gyerekek a két szerető szülő között, a levegőben, sérült lélekkel. Pszichológusok hada próbálja ezeket a sebeket begyógyítani.

[adsense_id=”1″]

Sokan nem teketóriáznak, azonnal belevágnak a házasságba, de vannak, akik még harmincévesen is keresik párjukat. A kérdés, hogy valóban a nagy Őt kell keresnünk vagy inkább saját magunkat kell megtalálni ahhoz, hogy stabil legyen házasságunk, kapcsolatunk. Az élet hosszú, túl sok minden történik, hogy nyugalomban, szinte hibernált állapot legyen, avagy minden csak az akaraton múlik, azon, hogy ki akarok-e tartani? Két önmagát és a másikat is értékelő ember, könnyebben kitart egymás mellett és ez nem kor kérdése.

Napjainkban kezd újra divat lenni az ártatlanság. Vannak kamaszok, akik természetesen eljárnak bulizni, ám nem bonyolódnak bele felesleges kapcsolatba. Azok a fiatalok tehát, akik komplexebben látják a világot, szétesett családban nőttek fel, nem feltétlenül választják szüleik útját, tanulnak a hibákból, illetve nagyobb akarattal állnak a dologhoz.

Hosszú házasság

Hosszú házasság

A házasságok nagy része leginkább az anyagi okok miatt bomlik fel. Az erkölcsök lazulása és a hit mellőzése mellett az anyagi dolgok is sokat tudnak rontani. Ma a biztonságot olyan dologban kell keresni, mint egy társ, aki kitart mellettünk mindenben és aki egy irányban evez velünk. A baj csak az, hogy a társat, a társadalom kulturális és anyagi differenciálódása miatt nehéz megtalálni.

A házasság egy lutri, hiszen nem tudhatjuk, hogy milyen szerencse vagy épp szerencsétlenség ér, így azt sem számíthatjuk ki, hogy kik maradnak mellettünk és kik tűnnek el az életünkből. Hiába gondolkozunk tehát napestig, nem marad más, mint egy kis fontolgatás után dönteni, de akiben felmerül a ,,nem” szó, az inkább mondjon nemet a házas életre.


hunprobalazs