Tudnivalók a legveszélyesebb állatokról

Mindannyian tudjuk, hogy van néhány olyan állat, amelyet jobb messziről elkerülni, ugyanis egy találkozás halálos lehet. Van köztük olyan is, amely már kihaló félben van attól még nagyon veszélyes lehet, ha véletlenül összetalálkozunk velük. S bár lehet, hogy a legtöbben nagytestű ragadozókra gondolnak, azonban például az emberre az egyik legveszélyesebb állat az arany nyílméregbéka.

A legveszélyesebb állatok listája lehet rövidebb vagy hosszabb, de az alábbiakban az a tíz állat kerül felsorolásra, amely az emberre a legveszélyesebb. Kezdjük a fent már említett arany nyílméregbékával. Egy nagyon pici, alig 5 centiméteres állatról beszélünk, amely a kolumbiai esőerdőkben őshonos. Mérge egy neurotoxin, amely azonnal az idegrendszert támadja teljesen megbénítva ezzel az áldozatot. A halált általában szívroham okozza. A nagy fehér cápa majdnem minden 12-24 Celsius fokos tengerben megtalálható és minden évben egyre nő a cápatámadások száma. A kékgyűrűs polip az Ausztrál partok legveszélyesebb állata. Egyetlen polip annyi idegmérget termel, ami elég huszonhat ember megöléséhez. A feketeözvegyekről köztudott, hogy a nőstény, párzás után megeszi a hímet. Csípése nagyon veszélyes. Először az áldozat hány, majd megmerevednek a nyaki izmai és eszméletét veszti. A kafferbivaly az egyik legveszélyesebb Afrikában őshonos nagytestű állat a krokodil és a vizelő mellett.

Nagyon kiszámíthatatlan természete, ezért is nem tudták háziasítani. A kockamedúza mérge a legerősebb az összes állat közül. Akkor a fájdalmat okoz a csípése, hogy az áldozat sokkot kap és lebénul, majd megfullad. A skorpiók között 25 olyan fajta van, amelynek csípése nagyon veszélyes az emberre. A legveszélyesebbek a Szaharában, Mexikóban és Arizónában élnek. A krokodilok közül két olyan faj van, amely veszélyes az emberre. A nílusi és a sósvízi krokodilok évente 600-800 ember halálát okozzák. Az indiai kobra és maláriaszúnyog is évente több százezer ember halálát okozzák.

Fontos tudnunk, hogy melyek azok az állatok, amelyek veszélyt jelentenek az ember számára, ugyanis ha kirándulni megyünk egy egzotikus helyre, akkor nem ért ha tudjuk, hogy milyen esetleges veszélyhelyzetek léphetnek fel.


hunprobalazs