Tudnivalók a táplálékkiegészítőkről

Mindannyian tudjuk, hogy az emberi szervezetnek szüksége van vitaminokra, az egészségünk megőrzése érdekében. A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nagyon fontos, de ezek mellett a vitaminok és táplálékkiegészítők használata is fontos lehet.

A táplálékkiegészítők közül a legismertebb talán a protein vagyis a fehérjepor. A rossz minőségű és gyenge táplálkozás miatt nagyon sokan szenvednek fehérje hiányban. A fehérje nem csupán építőanyag, hanem fontos eleme az anyagcsere folyamatoknak is. Funkciója változatos, többek között pedig az izmok, kötőszövetek, az inak, a csontok, a szőr és a haj szerkezeti elemeinek része, szerepe van az immunrendszer felépítésében, különféle transzport folyamatokban stb. A nem megfelelő étkezésnek sajnos káros hatásai vannak a szervezetre és ez mind rövid, mind hosszú távon következményekkel jár. Mivel a szervezet így nem tud hozzájutni a szükséges tápanyagokhoz, ezért a táplálékkiegészítők ebben segíthetnek. Amellett, hogy táplálékkiegészítőket szedünk fontos, hogy az étrendünkön is változtassunk, ugyanis így lesz eredménye a dolognak.

Természetesen ezt sem szabad túlzásba vinni és nagyon oda kell figyelni, hogy milyen táplálékkiegészítőket szedünk és miből mennyit. A legjobb megoldás a teljes értékű étrend kialakítása és ennek ötvözése a táplálékkiegészítőkkel. A gyerekek számára is fontos, hogy az étrendjük mellett vitaminokat és táplálékkiegészítőket fogyasszanak, hiszen a még növésben levő szervezetnek sok mindenre van szüksége. Mielőtt úgy döntünk, hogy ki szeretnénk egészíteni az étrendünket, ajánlatos konzultálni egy szakemberrel és ennek alapján kiválasztani a táplálékkiegészítőket és a vitaminokat. Ne feledjük azonban, hogy a megfelelő és egészséges táplálkozás nagyon fontos.


hunprobalazs