Tudnivalók a túl érzékeny bőrről

Sokan vannak, akiknek érzékeny a bőre és ezeknek a személyeknek folyamatosan ápolniuk kell a bőrüket. Sok mindenre oda kell figyelniük, mint például arra, hogy a környezeti hatások ne irritálják és arra is, hogy ne száradjon nagyon ki a bőr felülete.

Az érzékeny bőr tekintetében az okozza a legnagyobb problémát, hogy a bőr túlságosan erőteljesen és gyorsan reagál a külső, valamint a belső hatásokra, mint például a melegre, a hidegre, az alkoholra, a fűszeres ételekre, bizonyos szépségápolási szerekre, kozmetikai anyagokra, a vegyi anyagokkal teli vízre, a stresszre stb. Ezeknek lehetnek érezhető hatásai, akár a viszketés, vagy látható következményei is, amikor kipirosodik a bőr, kiütések jelennek meg a felületen. Hogyha érzékeny a bőr, akkor az először is ki kell deríteni, hogy mi okozza az érzékenységet. Hogyha ez megtörtént, akkor sok mindent tehetünk a javulás érdekében, ezeknek az anyagoknak az elkerülésével. Hogyha új szépségápolási szereket, anyagokat, termékeket kezdünk el használni, akkor mindig alaposan olvassuk el azt, hogy milyen összetevőkből áll és esetleg végezzünk bőrpróbát.

Az érzékeny bőr a legtöbb esetben száraz, vagy kiszáradásra hajlamos, ezért nemcsak azt kell megakadályozni, hogy kipirosodjon vagy viszketni kezdjen, hanem azt is, hogy kiszáradjon. Az érzékeny bőrnek tehát olyan termékekre van szüksége, amelyek segítenek a bőr hidratáltságának és lipidszintjének a helyreállításában, anélkül hogy irritálnák azt. Elsősorban tehát a legfontosabb, hogy ne használjunk olyan tisztálkodó és ápoló termékeket a bőrön, amelyek irritálhatják a bőrt, mint például az illatanyag, tartósítószer, színezék stb. Ez nem annyira nehéz, mivel napjainkban már nagyon sok olyan kozmetikum vásárolható meg, amelyek kifejezetten az érzékeny bőr számára készültek.


hunprobalazs