Tulipán ültetése gyorsan, egyszerűen

A ma is nagyon népszerű tulipán hagymáját Hollandiában egykoron aranyáron értékesítették. Vadon elsősorban Közép-Ázsiában található meg, de előfordul Európában és Észak-Afrikában is. Kertjeink egyik kedvelt dísznövénye, sok helyen ültetik pusztán szépségéért. Nagyon sok féle színben fordul el és vannak tarka példányok is.

[adsense_id=”1″]

A tulipán hagymából általában egyetlen virág bújik elő, mely hat darab haranglevélből áll. Virágzása tavasztól egészen őszig tart, de vannak egészen korai, szinte téli fajták is. A tulipán ültetetése nem igényel különösebb szaktudást, a virághagymákat be kell dugni nem túl mélyen a talajba, lehetőleg tápanyag dús és nem túl nedves földbe. Ne öntsünk rá túl sok vizet, különben a hagymák könnyen megrohadnak. A növény ültetése Magyarországon mindig ősszel esedékes, szeptember végén vagy október elején ajánlatos a hagymákat a földbe tenni.

Egymástól 20 centiméterre ültessük a tulipán hagymákat és 10 centiméter mélyen ajánlatos a földbe tenni őket. A már a kertünkben virágba borult tulipán gondozása nem túl bonyolult feladat, kevés vizet öntsünk rá komolyabb szárazság idején, de vízben sose álljanak, különben megrohadnak. A már levirágzott tulipán hagymát célszerű kivenni a földből, így azt a későbbiekben ismét elültethetjük. Nevelhetünk növényt cserepekben is, de a lakásban lévő meleg, száraz levegőt nem igazán kedveli, inkább az erkélyeken, balkonokon érdemes próbálkozni vele.


hunprobalazs