Tuskómarás gépi módszerrel

Olykor elkerülhetetlen a fa kivágása. Viszont a fa kivágása után ott marad a tuskó. Vannak, akik igazán kreatívan tudják ezeket a tuskókat hasznosítani, de a többség inkább szeretné ezeket eltüntetni, aminek leghatékonyabb és leggyorsabb módja a gépi tuskómarás.

Tuskómarás történhet gépi vagy kézi módszerekkel. Utóbbit általában kisebb fák esetén alkalmazzák, azonban egy igazán nagy fa esetében szóba sem jöhet, hogy a megmaradt tuskót kéziszerszámokkal szedje ki az ember, hiszen a gyökerek akár több méter hosszúak lehetnek. Abban felesleges reménykedni, hogy a tuskó idővel lebomlik. Az sem jó megoldás, hogy figyelmen kívül hagyja a tuskót, ugyanis előfordulhat, hogy a kerítés drót vagy kerítésoszlop a fába nő, ami veszélyes helyzetekhez vezethet. Éppen ezért elővigyázatosnak kell lenni és szakembert kell hívni, ugyanis a tuskómarás egyáltalán nem veszélytelen művelet. Gyakran jelent problémát az is, hogy a föld alatt lévő nagyobb gyökerek miatt a már nem élő fa helyén megsüllyed a talaj, ami egyáltalán nem nyújt esztétikus látványt.

Ha az esztétika nem is fontos, az jóval lényegesebb tényező, hogy az ott maradt tuskó balesetveszélyes, éppen ezért érdemes gépi tuskómarást kérni. A tuskómarógép egy speciálisan ilyen célra kifejlesztett munkagép, aminek nagy hasznát veszik az emberek. Megoldódik a tuskóprobléma rövid időn belül, ráadásul ez a módszer jóval veszélytelenebb, mint a kézi tuskómarás, mivel a ruganyos gyökérzetről könnyen visszapattanhat a balta. Ha Önnek is tuskómarásra lenne szüksége, akkor érdemes ellátogatni a fakivágás-tuskómarás.hu weboldalra, ahol nem csak elérhetőséget talál, de bővebb információkhoz is juthat. Szabaduljon meg Ön is a tuskótól gyorsan és hatékonyan gépi tuskómarás által!


hunprobalazs