Új konyha fillérekből

A konyha felújítása időről időre időszerűnek tűnik, hiszen annyira gyorsan változnak a trendek, és újabbnál újabb funkciók válnak elérhetővé és ezáltal szükségessé, hogy egy konyha sem marad egy emberöltőig tökéletes. Azonban egy új konyha, vagy bármilyen átalakítása is sok pénzbe kerül. Van azonban néhány módszer, amelynek a segítségével, ha nem is éppen fillérekből, de viszonylag olcsón juthatunk új konyhához.

A legegyszerűbb módja a konyha felújításának a festés és egy kis barkácsolás. Persze ez sajnos nem tehető meg minden típusú konyhabútorral, de például a fából készült bútorok így egy-kettőre újjá varázsolhatók. Manapság például nagyon divatos a fehér konyhabútor, ami egyébként optikailag tágítja is a teret, és világosabbá teszi a helyiséget. Egy kis fehér festékkel tehát valóban feldobhatjuk a konyhabútorunkat. Mellé esetleg kicserélhetjük a bútorzat fogantyúit is, hiszen ezek is teljesen új stílust adhatnak a konyhánknak.

Ha pedig a szekrényeink nem festhetők, akkor új kinézetet adhatunk a bútorzatunknak egy jól megválasztott bútortapétával is, bár ezek a konyhában véges életűek. Ha pedig inkább teljesen új konyhabútort szeretnénk, akkor érdemes régebbi konyhabútorba fektetni, amelyek olcsóbban megvásárolhatóak, majd egy kis munkával teljesen fel tudjuk azt újítani. De nem árt megfontolni azt sem, hogy egyszerű polcokat rakunk fel néhány felső szekrény helyére, hiszen azok sokkal szellősebbé tehetik a konyhánkat, sokkal olcsóbbak, mint a konyhabútor, és ugyanolyan jól tárolhatók rajtuk az edények.

Nem kell tehát feltétlenül mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, ha egy kis új kinézetet szeretnénk a konyhánkba. Egy kis kreativitással és barkácsolással hatalmas változás érhető el. Persze ehhez is kell egy kis pénzbeli ráfordítás, de messze nem fog annyiba kerülni, mintha vadiúj konyhát szeretnénk beújítani.


hunprobalazs