Újszülött érkezése a családba

Amikor újszülött érkezik a családba, akkor a szülők elgondolkodnak azon, hogy el kell-e költözzenek egy nagyobb lakásba, szükséges-e egy nagyobb autót vásárolni, valamint, hogy melyek azok a holmik, amiket mindenképp be kell szerezni a szülés előtt.

A legtöbben nem tudják eldönteni, hogy a gyermek érkezése előtt vagy után érdemes elköltözni egy nagyobb lakásba. A baba megszületése előtt nincs értelme elköltözni, hiszen egy gyermeknek fél és egy éves korában nagyon kevés helyre van szüksége. A nagyobb lakás onnantól kezdve szükséges és hasznos, amikor a gyermek elkezd járkálni. Egy állapotos nő egészségére rossz hatással lehet a költözés, hiszen a pakolások, takarítások során megerőltetheti magát. Ha a gyermek megérkezése előtt költöznek, akkor egyáltalán nem lesz alkalom arra, hogy élvezzék a baba várás boldog percet, mivel a mindennapokat stressz fogja kísérni. A gyermek egészen fél éves koráig nem ragaszkodik a környezetéhez, tehát érdemes a szülés utáni hat hónapban költözni, mivel így megelőzheti, hogy a baba éjjel-nappal sírjon a környezetváltozás miatt.

Ha a csecsemő megszületésekor egy kicsi lakásban élnek, akkor nincs értelme kiságyat vásárolni, hiszen a gyermek egészen egy éves koráig a szülei között érzi magát a legjobban. Felesleges, hogy a hálószobába pelenkázott vásároljon, hiszen csak a helyet foglalja. A legjobb, ha van egy komód, mely egy kiegészítővel tökéletesen teljesíti a pelenkázó feladatát. A gyermek megszületése után rögtön nem szükséges babakocsit vásárolni, mivel a lakásban rengeteg helyet foglal, és egy csecsemő a hordozókendőben is fantasztikusan érzi magát. Ajánlott megszabadulni a nem használt holmiktól, mert a babaruháknak, valamint kiegészítőknek helyet kell találni.


hunprobalazs