Unja már a beszürkült pólókat? Segítünk!

Ugye Önnel is előfordult már, hogy sokszor bosszankodott az miatt, hogy rendszeres áztatás és a drága mosóporok használata mellett is egy idő után a fehér ruhák, szürkévé váltak? Akkor mi most mutatunk pár tippet az effajta kellemetlenségek elkerülése érdekében és, hogy a jövőben ne kelljen ezen idegeskednie.

Minden háztartásban előfordulnak olyan ruhanemük, melyek már megsárgultak, illetve találhatóak még koszos zoknik, elszíneződött inggallérok. Sajnos a legtöbb esetben hiába költünk vagyonokat a drága tisztítószerekre, nem hozzák el a várt eredményt. Ezek eltüntetésére sokkal többet ér, ha tartunk otthon ecetet, citromot és még szódabikarbónát. A fehér ruhák mosásánál és azok tisztává varázslásának az egyik legjobban bevált praktikája, ha hozzáadott citromlét használunk fel. Ezzel a trükkel még a rozsda és más komoly flekkeket és elszíneződések is könnyedén eltüntethetünk a kedvenc ruhadarabjainkról. Tehetjük magára a foltra vagy a mosópor mellé egyaránt hatásosnak bizonyul. A legtöbb fehérítő klórt tartalmazz és így sokkal többet árt, mint használ.

Amennyiben egy olyan fehérítőt keress, amely nem hagy folton a ruhán, a flekkeket pedig eltünteti, de az anyagot is kíméli, akkor a citrom és a szódabikarbóna páros jelentheti a megoldást. Nincs más teendőnk, mint gépi mosás előtt beáztatnunk a problémás ruhadarabokat és így hagynunk állni egy kicsit. Ám sokszor akármennyire is igyekszünk megóvni a kedvenc ruhadarabjainkat, idővel a használat során a legtöbb ruhának a hónalj részében sárga foltok keletkezhetnek. Ezeknek a csúfságoknak az eltüntetésére szintén a citrom és az ecet nyújthat megoldást. Jól dörzsöljük át, majd ezt követően öblítsük ki és gyönyörködjünk a végeredményben.


hunprobalazs