Utazzon Bulgáriába

Európában nagyon sok olyan ország van, ahová érdemes ellátogatni is megismerni az ottani kultúrát és ezek alól Bulgária sem kivétel. Bulgária Dél Kelet Európában, a Fekete tenger partján fekvő EU tagállam.

A Balkán félsziget keleti részén található, északon Románia és a Duna folyó, délen Görögország és Törökország, nyugaton Macedónia és Szerbia határolja. A lakosság száma körülbelül 8 millió fő. Köztársaságilag az állam 28 megyére osztódik, hivatalos nyelv a bolgár, de sokan beszélnek angolul, csehül, oroszul és németül. Éghajlata mediterrán jellegű, hazánkéhoz hasonló hőmérséklettel és kevés csapadékkal. Homokos strandjai, enyhén sós tengeri vize évente nagyon sok turistát vonz. A tömegközlekedés jól szervezett, a buszok pontosan járnak és vonattal is kényelmesen utazhatunk az ország különböző részeire. A bolgár nemzeti ital a Rakija, amely nagyon hasonlít a pálinkához. Ezen kívül mindenképp érdemes megkóstolni a Gömza és a Mavrud vörösborfajtákat.

Nemzeti ételeik a Soposzka saláta (uborka, fetasajt, sült paprika és paradicsom), a Kebapcse (roston sült darált hús Ijutencia szósszal) és a Kjopolo (roston sült padlizsán dióval és fokhagymával). Legfőbb látnivalói közé tartozik az Abena tengerpart, amely az egyik legnívósabb és legközkedveltebb üdülőhelynek számít. Neszebárról köztudott, hogy Európa egyik legősibb városa, amely 1983-ban vált az UNESCO világörökség tagjává. A félszigeten található bizánci stílusban épült középkori templomai csodálatosak. Az Óvárosban a régi kikötők melletti kisebb strandok szintén egy sajátos élményt nyújtanak. Az Újvárosban számos szórakozóhely található.  Hogyha tehetjük, látogassunk el ebbe a csodálatos országba és élvezzük a tengerparti üdüléseket és a gyönyörködjünk a városok egyedi világában.


hunprobalazs