Vajon hasznosak az online lányos játékok?

A mai gyerekek játék iránti igénye korántsem csökkent, sőt! Manapság is a fiúk fiús, a lányok pedig lányos játékokkal szeretnek játszani. Ez annyiban módosult, hogy immár számítógépen is megteszik mindezt. Felnőttként, szülőként mi erről a véleményünk?

[adsense_id=”1″]

A lányos játékok között is találhatunk már olyat, mely nem csupán kislányunk figyelmét köti le, hanem képesség-, készségfejlesztő is egyben. A www.lanyosjatekok.sk weboldalon számtalan játék közül válogathat kedvére. Érdekes lehet például a csizmadíszítős játék, mely során, ahogy neve is mondja, a lánykák egy virtuális baba csizmáját díszítik ki. Ezzel jár például az is, hogy ki kell vágni bizonyos motívumokat, melyeket a lábbelire ragaszthat. Most elsőre néhány szülő azt kérdezheti, hogy ez miért lehet hasznos gyermeke számára, és vajon nem hasznosabb-e, ha nem virtuálisan teszi minezt?

Valóban nem szabad elhanyagolni a kézügyesség fejlesztését, mellyel az óvodában is megismerkednek, így tanulva meg például az olló és a ceruza használatát. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a 21. században az egérhasználatot is el kell sajátaniuk, hiszen a későbbiek során erre is szükség mutatkozik majd. Az öltöztetős játékok pedig kiválónak bizonyulnak erre a célra. Szintén ezekkel a lányos játékok segíthetik gyermeküknél az összpontosítást, a koncentrációt.

Miért ne tanulhatna kisleánykánk egérhasználatot az ő kedvenc lányos játékával, hercegnőjével? A képzelet világa, melyről felnőttként sokszor megfeledkezünk, gyermekünknél nagyon is aktívan jelen van, így őt nem köthetjük le a kényszer érzete nélkül füzetek és könyvek fölé. Ha meg már iskolás, szabadidejében kislányként miért ne legyen hercegnő, ha közben gyakorolhat is?


hunprobalazs