Vajon lehet-e nyelvtudás nélkül hajón dolgozni?

Sokan vannak olyanok, akik szívesen dolgoznának hajón, hogy fél világot bejárják ingyen, valamint hogy többet keressenek, amiből még spórolhatnak is, hiszen a hajós munkák során nem kell sem szállásra, sem pedig élelmiszerre költeni, ám felmerül a kérdés, hogy nyelvtudás nélkül vajon lehet-e hajón dolgozni.

A Hajós munka nyelvtudás nélkül is megvalósítható, hiszen a hajón olyan munkák is akadnak, melyeknél nincs szükség nagyobb mértékben nyelvtudásra. Sok esetben viszont a hajós munka nyelvtudás nélkül nem végezhető el. Gondoljunk csak bele, hogyan tudna dolgozni egy recepciós, báros vagy éppen felszolgáló az idegen nyelv ismerete nélkül.

Vannak azonban olyan munkák is a hajókon, melyekhez nincs szükség magára a beszélgetésre, a kommunikációra a munkavégzés során. Ilyen lehet a szobalány, a mosogató, de még számtalan háttérmunkát végző esetében sem mutatkozik rá szükség. Azonban tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy a hajón a kommunikáció nyelve az angol, bár néhány esetben lehet a német nyelv is. Az angollal viszont elboldogulhatunk a német nyelvi közegben is. Így, ha az angol nyelvi alapok megvannak, akkor már majdnem biztos, hogy alkalmazni is tudnak.

Az utasításokat a felettestől a személyzet azon része is ezen a világnyelven kapja, aki mindössze a háttérmunkából veszi ki a részét. Így a minimum nyelvtudást a háttérdolgozóktól is elvárják. Viszont ez egy remek lehetőség azok számára, akiknél a nyelvi alapok vannak meg, hiszen a következő hajós munkát már nem nyelvtudás nélkül kezdhetik el.

Amennyiben szeretne többet is megtudni a hajós munkákról nyelvtudás nélkül, keresse fel bátran a crew.hu internetes oldalát, ahol lehetősége van további információkat is megtudni, valamint megnézheti, elolvashatja mások beszámolóit egy-egy hajós utazásról.


hunprobalazs