Vállalati kompetencia fontossága

A vezető vállalatok felismerve, hogy a verseny ilyen kompetenciák kifejlesztésének és birtoklásának a területére helyeződött át, önmagukat nem szemlélhették tovább különböző termékeket előállító vállalatok csoportjaiként, bár látszólag különféle fogyasztók, elosztási csatornák, stratégiák portfólióját alkották. A szakértelmi magokat felfedezve azonban a különböző üzletágak koherenciája is láthatóvá válik. A mag-kompetenciák jellemzői:

[adsense_id=”1″]

A piacok széles skálájának potenciális elérését biztosíthatják. Erre példa lehet a Casio, mely kijelző rendszerekben való szakértelme révén a kalkulátorok, miniatűr TV képernyők, monitorok, műszerfalak piacán egyaránt jelen van. Az értékteremtésben jelentős szerepük van, a versenytársak számára nehéz az utánzásuk lehetősége. Ez utóbbi annál nehezebb, minél jobb a harmonizáció az egyedi technológiák és termelési készségek között. Szakértelmi mag nélkül egy vállalat versenyképes termékei valójában a beszállítóknak a kénye-kedvétől függenek, és pillanatok alatt eltűnhetnek a piacról, ha egy szállító a piacra való betörésre szánja magát.

A szakértelmi magok fel nem ismerése, félreértése a piacról való kiszoruláshoz vezethet (azt a vonatot, melyről leszálltunk, már elég nehéz utolérni. Példa erre a Motorola kivonulása a DRAM chipek egy korábbi generációjából.). Veszélyes lehet nem megfelelően felismerve, kezelve a meglévő vagy kifejlesztendő kompetenciákat különböző szövetségek, beszállítói szerződések illetve outsourcing által a konkurensek kezére játszani. Gondoljunk csak a Chrysler esetére, amely egyre kiszolgáltatottabb a Távol-keleti beszállítóinak. A látszólagos előnyök ellenére “a fürdővízzel kiönthetjük a gyereket”.

A versenyképességről való újszerű gondolkodás fontos eleme, hogy a szakértelmi mag fizikai megtestesüléseit, a kulcstermékeket is jelentőségüknek megfelelően kezeljük. Nemcsak egy adott márkának a végtermékek piacán birtokolt részarányára, hanem a kulcstermékek termelésében képviselt részarányára is figyelemmel kell lenni. Hosszú távon mind a mag-kompetenciák, mind a kulcstermékek, mind a végtermékek területén sikeresnek kell lenni, de a kulcstermékek ellenőrzésével egy sor külső partner beszállítójaként a végtermékek piacát is kézben lehet tartani hosszú távon.


hunprobalazs