Valóban káros lehet a melltartó viselése?

Napjainkban igen széleskörű kínálat áll a rendelkezésünkre, ugyanis a boltok polcain megtalálhatjuk a csipkés, pamut, pántnélküli vagy akár a szivaccsal bélelt modelleket is. A melltartók a nők ruhatárában mindig is kiemelt szerepet kaptak.

Mi most annak jártunk utána, hogy a melltartók valójában segítik, hogy elkerüljük a megereszkedett melleket, vagy akár pont az ellenkezőjét érhetjük el vele?  Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs olyan nő, aki egyetlen egy melltartóval sem rendelkezik. Ugyanis a nők többsége tinédzser koruktól a halálukig viselik. A hét mindennapján, sőt még olyanok is vannak, akik éjszakára sem veszik le. Ám vajon erre, hogy reagál a szervezetünk? Tényleg igaz, hogy a melltartó akár komoly egészségügyi problémát is okozhat. Sajnos most a legtöbb nőt el kell, hogy szomorítsuk, ugyanis az egyik legnagyobb tévhit, hogy a melltartók viselésével elkerülhetjük a mellek megereszkedését nem igaz. Viszont a megereszkedés egy természetes folyamat, melyet sok tényező befolyásolhat. Ám a melltartó viselése, vagy éppen az ellenkezője nem tartozik ide. A mellek megereszkedése leginkább a génjeinken múlik.

A bőr elasztikusságát, feszességét örököljük, de a megereszkedéshez nagyban hozzájárulhat a dohányzás, testtömeg-index, a fogyások és hízások száma, terhesség száma, illetve az, hogy mennyit változik a mellünk egy-egy terhesség és szoptatás alkalmával. Bizonyos szakértők úgy vélekednek a melltartók viseléséről, hogy egyenesen károsan hatnak az egészségre, és akár komoly egészségügyi problémát is okozhatnak. Ilyen lehet a mellkasi fájdalom, gyulladás, vagy akár még az emlőrák is. Főként azok a fazonok lehetnek veszélyesek, melyek merevítővel ellátottak, ugyanis elszorítják a nyirokkeringést és a felgyülemlett méreganyagok nem tudnak megfelelően távozni.


hunprobalazs