Válogass a legédesebb mini kutyusok közül!

Rengeteg különféle kutyafaj létezik, így ha kutyust szeretnél, akkor bizony nem fogsz hiányt szenvedni a választékban. Amennyiben a kisebb, lakásban is tartható, rendkívül aranyos szőrgombócok nyerték el a tetszésed, akkor is adott még számos faj, mely közül választani tudsz. Lássuk most a legnépszerűbb zsebkutyákat!

[adsense_id=”1″]

A máltai selyemkutya maximum 25 centiméter marmagasságig nő. Hófehér szőrű kutya, ami Olaszországból származik. A kutyus rövid végtagokkal és hátára görbített farokkal, valamint hatalmas sötétbarna szemekkel bír, így mindenkit levesz a lábáról. Az aranyos apróság igazán élénk, érdeklődő természetű, viszont a gazdája kéréseit mindig maximálisan figyelembe veszi. Tökéletes választás akár gyermekek mellé is, hiszen egyszerre játékos és hűséges ez a fajta.

A pomerániai törpespicc ugyancsak hihetetlenül édes kutyus. Neki is rövid lábai és hátára kunkorodó farka van, a testalkata tömzsi, így az egyik legkisebb ebnek számít. A marmagassága maximum 22 centiméter lehet, a pedig 2-4 kilogramm. Ez a fajta kifejezetten bájos pofival bír és oroszlánsörényre emlékeztető szőrzettel. A természete magabiztos, eleven és játékos.

A yorkshire terrier az egyik legnépszerűbb kis termetű kutya, amit eredetileg patkányfogásra tenyésztettek ki. Ez a fajta is legfeljebb 25 centire nőhet meg, ám apró mérete ellenére is meglehetősen arányos kutya. A színe igazán jellegzetes, egyenes szálú, hosszú szőrzettel. A természete igen kíváncsi, egy nagyon éber eb, aki rendkívül kötődik a gazdájához.

A csivava jelenleg a legkisebb kutya, mely egyben az egyik legismertebb kis termetű fajta is. Jellemző rá a hatalmas fül és szem, illetve az apró méretét meghazudtoló, kifejezetten bátor és harcias jellem. A csivava marmagassága 20 centiméter lehet, így az egészséges súlya maximum 3 kilogramm.


hunprobalazs