Válogass Valentin-napra a legromantikusabb úti célok között!

Ha megengedheted magadnak, hogy egy egész hétvégét kedveseddel tölts, ha szeretnéd meglepni a szerelmesek napján egy pihentető hétvégével, egy romantikus utazással, akkor bizony nem kell azonnal a külföldi helyeket nézegetni. Magyarország is bővelkedik csodálatos helyekben, melyek kisugárzása felejthetetlenné teszi az együtt töltött szerelmes napokat, sőt még pénztárcádat is megtudod kímélni, hiszen itthon mégis olcsóbb a kirándulás, mint külföldön.

[adsense_id=”1″]

A mesés Lillafüred az a város, ami igazán romantikus hangulattal bír, így kiváló választás azok számára, akik szeretik a hosszú sétákat még a téli, havas hidegben is. Amit mindenképp meg kell nézni az a Garadna völgyében elterülő Hámori-tó, valamint a közelben található Anna és István barlangok, amelyek lecsüngő cseppköveikkel páratlan élményekkel várnak. Kifejezetten romantikus sétacél lehet a Palotaszálló mögött kialakított függőkert is a buja növényzettel és szobrokkal, bár ezek inkább tavasszal nyújtanak varázslatos látványt.

Valentin-nap

Valentin-nap

Pécs ugyancsak remek választást jelent Bálint-nap alkalmából épp úgy, mint bármikor, ha a pihenés a cél. A város kulturális jelentősége tagadhatatlan, ám az is nagyon fontos, hogy ha Pécs mellett döntetek, akkor bármikor sétálhattok egyet a festői szépségű Mecsekben is. Amikor meguntátok a várost, akkor tehát irány a természet, a romantikus séta, vagy egy kis fürdőzés a közeli orrfűi tónál. Persze a fürdőzés a nyári melegben lehetséges csak, most maximum hógolyózni lehet a csodás természetben.

Ha már romantika, akkor Tokaj! Látnivalókban és a romantikus hangulatban is bővelkedik. Annak ellenére, hogy a város borairól híres igazán, az iváson kívül is adott még rengeteg más, színes program a szerelmesek számára. Ha Tokaj mellett döntetek, akkor mindenképpen látnotok kell a történelmi belvárost is, de nem szabad kihagyni a Tokaj Galéria kiállításait sem.


hunprobalazs