Végbélrák szűrés a Belvárosi Orvosi Centrumnál!

A végbélben kialakuló ráknak nincsenek konkrét, jellemző tünetei. Bármilyen végbéltája panasz mögött állhat sajnos valamilyen rosszindulatú rák, az aranyeres panaszok, a fájdalom, a váladékozás, széklettartási nehézség, csomó megjelenése, viszketés, vagy akár a puffadás és fogyás mögött is. A két leggyakoribb tünet viszont a végbélvérezés, valamint a székelési szokások megváltozása.

Az orvosi végbélrák szűrés általában e miatt a két tünet miatt történik, és minden esetben érdemes azonnal proktológushoz fordulni. A szűrés ilyenkor nem egy székletvizsgálatból, hanem a vastagbél alsó szakaszának tükrözéséből áll, amit más néven rektoszkópiának nevezünk. Ha nincsenek tünetei, de a családban van daganatos érintettség, akkor is érdemes proktológushoz fordulni, hiszen ilyenkor is kialakulhat végbélrák. A másik tünetmentes eset, amikor tanácsolt orvoshoz fordulni, az a HPV fertőzés. A HPV fertőzés indíthat be daganatos folyamatot a végbélnyílásban, akár nőknél és férfiaknál egyaránt. Minél előbb érdemes tehát proktológushoz fordulni, hiszen minél korábban észreveszik a rákot, annál korábban lehet kezelni.

A tünetmentes végbélrák szűrésének esetében a proktológus egyénre szabott kezelést rendel el, amely széklet- valamint vérvizsgálat, általános anoszkópos vizsgálat, valamint a már említett végbéltükrözés is. Jelentkezzen tehát végbélrák szűrésre telefonon, a +36 30 870 74 27 telefonszámon, vagy online felületünkön. További információkért, valamint a végbélszűrés bővebb leírásának elolvasásáért érdemes lehet fellátogatni weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t. Amennyiben kérdések merülnének fel, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu e-mail címen, és embereink készségesen állnak minden kedves páciensünk rendelkezésére.


hunprobalazs