Vessen véget a szürke pólóknak

Sajnos akár mennyire is törekszünk, elkerülhetetlen az, hogy a rendszeres áztatás és a drága mosóporok használata mellett is egy idő után a fehér ruhák, szürkévé váljanak. Nem is bosszankodunk annyit rajta, ha éppen nem a kedvenc darabunkról van szó. Ám ha azzal is előfordul, akkor jöhetnek a jól bevált praktikák.

Általában minden háztartásban találkozhatunk, olyan ruhadarabokkal, melyek már megsárgultak, illetve elszíneződöttek. A legtöbb esetben hiába költünk vagyonokat a drága tisztítószerekre, nem hozzák el a várt eredményt. Ezek ezeknek a foltoknak az eltüntetésére sokkal többet ér, ha tartunk otthon ecetet, citromot, illetve szódabikarbónát. A fehér ruhák mosásánál és azok tisztává varázslásához az egyik legjobban bevált praktikának nevezhető, ha hozzáadott citromlét használunk fel. Ezzel a praktikával akár még a rozsda és más komoly foltokat, elszíneződések is könnyedén eltüntethetjük a kedvenc ruhadarabjainkról. Tehetjük magára a foltra vagy a mosópor mellé, egyaránt hatásosnak bizonyul. Fontos tudnivaló, hogy a legtöbb fehérítő klórt tartalmazz és így ezért néha sokkal többet árt, mint amennyit használ.

Amennyiben még nem találta meg azt a fehérítőt, amely nem hagy folton a ruhán, a foltokat viszont eltünteti, viszont az anyagot kíméli, akkor ki kell próbálni a citrom és a szódabikarbóna párolást. Ebben az esetben nincs más teendőnk, mint gépi mosás előtt beáztatnunk a problémás ruhadarabokat és így hagynunk állni egy kicsit, majd ezt követően gépi mosását alkalmazni. Előfordulhat, hogy a legnagyobb igyekezetünk ellenére a kedvenc ruhadarabjainkat idővel a használat megsárgulnak, főként a hónalj részre jellemző ez a probléma. Ezeknek a csúfságoknak az eltüntetésére szintén a citrom és az ecet nyújthat megoldást.


hunprobalazs