Világszerte emiatt válnak a legtöbben

A házasság nem könnyű dolog, sajnos, még a legígéretesebbnek látszó párok is végezhetik válással. Annak, hogy a házasság felbontása mellett döntenek, rengeteg oka lehet. A következők világszerte a leggyakoribbak közé tartoznak.

[adsense_id=”1″]

A válókeresetet sokan hűtlenség miatt adják be. Hogy a pár egyik – esetenként mindkét – tagja miért dönt úgy, hogy viszonyt kezd, szintén számos oknak lehet a következménye. Neheztelés, bosszú, kalandvágy vagy az eltérő szexuális étvágy is állhat a háttérben.

Meglepő, de a holtomiglan-holtodiglan nagyon sok párnál addig tart, míg az egyik fél fel nem szed néhány kilót. A világon rengetegen jelölik meg válóokként a másik fél elhízását, ami miatt a férj – ritkább esetben a feleség – már nem vonzódik úgy párjához, mint korábban. A kezdeti eltávolodás elhidegülésbe csap át, ami sorozatosan hozza magával a házassági problémákat.

Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint az egyik leggyakoribb oka a válásnak, hogy a férj elveszíti munkáját és ezzel a családfenntartó szerepét. Tény, hogy a pénzhiány gyakran okoz családi problémákat, egy anyagi nehézségekkel küzdő pár jóval több feszültséget hárít át egymásra, a konfliktusok pedig idővel a válásban csúcsosodnak ki.

A kommunikáció hiánya több házaspárt érint, mint gondolnánk. Nem arról van szó, hogy férj és feleség egyetlen szót sem vált egymással, sokkal inkább arról, hogy tartalmas beszélgetés, egymás vágyainak és problémáinak felfedése nem jön létre köztük. A válás akkor is a küszöbön áll, ha kizárólag negatív kommunikáció zajlik a felek között.


hunprobalazs