Virágok, melyek kifejezetten erkélyre vagy ablakba valóak

Az afrikai napvirág különösen ajánlott azok számára, akiknél az erkélyén pokoli a forróság, de nem akarnak lemondani a színpompás virágokról. Az afrikai napvirág mini méretéhez képest hatalmas, színes virágokat hajt, amelyek a halvány lilától, a sárgán át, a bíboros árnyalatig sokféle színben gyönyörködtethetnek bennünket.  Az afrikai napvirág tehát kifejezetten a tűző napon, a nagy melegben érzi jól magát.

[adsense_id=”1″]

A vörösbegyvirág eredetileg dél-afrikai virág. Hazánkban egynyári balkonnövényként ismerhetjük. Egyre népszerűbb, de mégsem olyan elcsépelt, mint például a muskátli vagy az árvácska. A virágja kicsit a tátika virágjára hasonlít. Halványlilás, kék, valamint piros színben is kapható. A származása révén jól bírja a hőt, tehát a napos erkélyeken kifejezetten jól érzi magát. Júliustól egészen októberig folyamatosan hozza az új virágokat.

A törpe lobélia nevéből adódóan is egy aprócska növény, viszont szemkápráztatóan szép, apró és sűrűn növő, kék virágai miatt pompázatos dísze lehet még egy talpalatnyi erkélynek is. Ez a virág is Dél-Afrikából származik, így a napos, meleg helyeken jól érzi magát, ám akkor is virágba tud borulni, ha félárnyékos helyen tartják. A lobélia szépségének titka a rendszeres öntözés. Ha olykor megfeledkezel erről a kötelességedről, a kókadt növény akkor is feltámasztható egy alapos öntözéssel.

A futó porcsinrózsa remek választás, ha hajlamos vagy néha megfeledkezni az öntözésről. Ez a mutatós növény a meleg mellett jól viseli a szárazságot is. Igazán jól mutató a függő kosarakban is, ugyanis kissé bokrosan, lefelé csüngve növekednek a levelekkel díszített szárai. A virágai bár egyszerűek, de színpompásak és egész nyáron nyílnak. Nagyon hálás választás, ha erkélyen akarsz virágot tartani, de ápolására nincs sok időd.


hunprobalazs