Vízlágyító a berendezéseink hosszantartó élete érdekében

Sajnos a 21. században egy igen jelentős problémát jelent a tiszta víz fogalma. Amely nem csak az ívó vizet érinti, hanem a használati és az ipari termelésben felhasznált vizet is érinti. Magyarországon a víz 80%-a kemény.

Vízlágyító nagyon fontos lehet annak érdekében, hogy az otthonunkban található berendezéske ne károsodjanak. A víz keménységét a benne található Ca és Mg ionok okozzák, melyek vízkőként jellenek meg majd károsítják a háztartási berendezéseinket. A felszaporodott vízkőmennyiségnek pedig a legtöbb esetben az a következménye, hogy csökken a berendezések élettartama, majd végül teljesen tönkre mennek. Ám még nem jutunk oda, hogy teljesen tönkre menjenek addig is sokan romolhat a hatásfokuk és drágább lesz az üzemeltetésük. A vízkőkiválás károsíthatja a mosógépeket, kávéfőzőket, ám ezek mellett még az érzékeny kerámia betétes csaptelepeket, bojlereket és kazánokat is egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy a kemény vízzel készített ételek kevésbé ízletesek, illetve zuhanyozás, fürdés esetén is igen kellemetlen érzést válthat ki az érzékeny bőrűek számára. Ám amennyiben vízlágyítókat alkalmazzunk, akkor Önnek és a családjának ezekkel a kellemetlenségekkel nem kell számolnia.

Milyen további előnyökkel jár, ha vízlágyítót alkalmazunk? Ide sorolhatjuk, hogy a lágyvíz esetén kevesebb házimunkára lesz szükségünk, majd ebből következve pénzt is spórolhatunk. Mosásnál, vagy mosogatásnál akár 40%-al kevesebb mosogatószert is megspórolhatunk. Továbbá a kimosott ruháink puhábbak és tisztábbak is lesznek. Amennyiben felkeltettük sz érdeklődését és Ön is megelégelte a kemény vízzel járó folytonos kellemetlenségeket, akkor keressen fel bennünket a honlapunkra kattintva. A weboldalunkat a lagyviz.hu oldalára kattintva találja.


hunprobalazs