Whiskey, a sokoldalú ital

A whiskey-t sokan kedvelik, így nem csoda, hogy szívesen kortyoljuk vagy ajándékozzuk szeretteinknek. Egy jó minőségű whiskey ugyanis kiváló ajándék.

Whiskey tekintetében megoszlanak a vélemények, vannak, akik szívesen fogyasztják a karakteres ízeket, mások viszont inkább az enyhébb italokat preferálják. Ha a whiskey-t említve a többség a skót változatra gondol, hiszen ez az egyik leghíresebb. Skóciában 126 lepárlóüzem működik, így nem csoda, hogy másodpercenként 39 üveg whiskey-t exportálnak. Nem kell aggódni a hazaiak miatt sem, hisz számukra is bőven jut. Ha már fogyasztás, akkor érdemes úgy fogyasztani, hogy minél inkább kijöjjenek a karakteres ízek. Sokan a jól megszokott széles pohárban szolgálják fel a nedűt, azonban, ha szeretnénk megadni a módját, akkor érdemes elővenni a konyakos üveget, ami széles aljzattal és szűk karimával rendelkezik, így az illatok és ízek tökéletesen megmaradnak. Sokan szeretik megpakolni a poharat jégkockával, azonban ezzel érdemes csínján bánni, mivel elolvadva az ízek karakterét csökkenti. Sokkal jobb pár csepp vizet hozzáadni a nedűhöz.

Ha nem akarjuk rögtön felhajtani a whiskey-t, hanem először tanulmányozzuk az összetevőket, a leírást, akkor láthatjuk, hogy fel van tüntetve a kor, például 14 év. Ez azt jelenti, hogy a whiskey legifjabb hozzávalója 14 éven keresztül érlelődött a tölgyfahordóban. A palackozás után nem érik tovább, mint a borok, így felesleges évekig tárolni, okosabb döntés elfogyasztani és kiélvezni a karakteres ízeket. Ha a fentiek láttán szívesen bontana egy üveg whiskey-t, azonban nincs otthon, akkor látogasson el az italcenter.hu webáruházba, ahol minőségi italok széles választékát találja kiváló árakon. Ráadásul nem csak whiskey-t talál a kínálatban.


hunprobalazs