Zár cseréje az ajtóban

Van, hogy eljön az a pont, amikor úgy dönt, ideje kicserélni az ajtóban lévő zárbetétet, hiszen a régi már elavult, problémák vannak vele és inkább egy új, megbízhatót szeretne.

Zár cserére számos okból lehet szükség, de általában a régi, elavult zárat akarják egy modern, megbízhatóra cserélni. Ennek természetesen semmi akadálya, ráadásul még mi magunk is meg tudjuk mérni. Az ajtóban lévő zárbetét megmérése kiszerelés nélkül is lehetséges. A zárbetétet az azt rögzítő furattól kell mérni mindkét irányban az ajtócím széléig. Ehhez szükségünk lesz egy vonalzóra, valamint egy egyenes tárgyra is. Az ajtó síkjával párhuzamosan, a zárbetét magasságába helyezzük az egyenes tárgyat. Ez fogja segíteni a vonalzót, hogy valóban egyenesen mérjünk. A vonalzóval mérjük meg a zárbetétet rögzítő csavar közepének és az egyenes tárgy szélének a távolságát. Előfordulhat az is, hogy az oldalhosszak nem egyformák, mivel a zár nem teljesen középre lett beépítve. A kapott értéket kerekítsük 0 – ra vagy 5 – re. Például 39 esetén 40 – re. Ennek alapján már tud keresni az 1kulcs.hu webáruházban.

Ha le akarja cserélni a zárbetétet az egyik legfontosabb, amire oda kell figyelnie, az a minőség. Abban az esetben, ha valóban biztonságossá akarja tenni otthonát, akkor nem szabad a legolcsóbbat választani, valamint az sem szükséges, hogy több zárat is beszereltessen. Egy zár kell, mely biztosan védelmet nyújt az illetéktelen behatolókkal szemben. Mielőtt még kiválasztja az új zárbetétet, érdemes utána olvasni a márkának, sőt akár a vásárlói visszajelzéseket is megtekintheti, mennyire elégedettek vele, akik annak a márkatípusnak szavaztak bizalmat. Ne feledje, a megfelelő zár nem csak jól működik, de megóvja Önt és családját is a betörőkkel szemben.


hunprobalazs