Zöld szőnyeg, a nyugalom megalapozója!

A színek megválasztása tükrözi lelki világunkat, az élethez való hozzáállásunkat.  Mindegy miről van szó, otthonunk berendezéséről, vagy öltözködésünkről, a színek árulkodnak rólunk. De persze nem feltétlenül kell valakiről azt állítani, aki gyakran visel fekete színű ruhát, hogy biztosan depressziós.

Lehet, hogy csupán szereti a klasszikus elegáns megjelenést. Az öltözködésnél van azért fontosabb, lényegesebb téma, ha a színek összeválogatásáról beszélünk. Lakberendezésnél tudatosan és megfontoltan kell eltervezni, hogy milyen színek között szeretnénk élni.  A színek hatással vannak ránk, befolyásolhatják hangulatunkat. A színeknek külön pszichológiájuk van, befolyásolja viselkedésünket és döntéseinket a vásárlások alkalmával is. Otthonunkba válasszunk kellemes, barátságos színeket!

A színekkel kifejezhetjük otthonunk hangulatát, érzésvilágunkat. Teremtsünk harmonikus légkört, hogy kiegyensúlyozottak lehessünk. Az egyik kifejező szín a zöld, ami a béke és a harmónia színe, a megújulás, a természetesség jut róla eszünkbe. A zöldet a kórházakban, a műtőkben is gyakran használják, hogy megnyugtassák vele a betegeket, látogatókat. A zöld szín enyhíti a szorongásos tüneteket. Nem csak az agynak, hanem a szemnek is kellemes, megnyugtató.

Ha a lakásunkat, az otthonunkat nézzük, bátran alkalmazhatjuk a zöld színt. Egy zöld szőnyeg a nappaliban, vagy a hálószobában, esetleg a gyerekszobában remek választás lehet. A zöld szőnyeg megnyugtató, kombinálhatjuk a bézshez, a barnához, a drapphoz, a fehérhez és még sok más színhez illik. A szőnyegeknek sok változata létezik. Ha szőnyeg vásárláson törjük a fejünket, felmerül a kérdés, hogy shaggy szőnyeget, nyírt szőnyeget, egy exkluzív szőnyeget, netán padlószőnyeget válasszunk.

Szőnyeg

Szőnyeg

A nappaliba, ahol például egy gyönyörű, földig érő fehér dekor függöny van főszerepben, csodálatosan harmonizál hozzá egy zöld szőnyeg. Kiegészítőket is vásárolhatunk hozzá, zöld színű díszpárnákat, vagy kispárna huzatokat, zöld színű vázát, stb.

Ha a hálószobát nézzük, a zöld szőnyeg ott is kitűnően fog mutatni. Nagyon megnyugtató és barátságos, kellemes atmoszférájúvá tehető vele a hálónk. Válasszunk hozzá zöld függönyt is és egy lakályos ágytakarót.

Gyerekszobába ugyancsak választhatunk zöld színű szőnyeget. Előnye, hogy kislányos és kisfiús szobába is tehető és a későbbiekben, több év múlva is megállja majd a helyét. A zöld szín a kisgyermekekre is megnyugtató hatással van, tehát megfontolandó a színválasztás a gyerekszoba tervezésénél is.

Láthatjuk, hogy a zöld szín és a zöld szőnyeg bárkinek, bármelyik helyiségébe bele illik. Ha valaki gyakran labilis hangulatú és sokszor levert, érdemes kicsit átrendezni lakását, feldobni egy-két hangulatos kiegészítővel, dekor függönnyel, zöld szőnyeggel. Ha megfelelően barátságos környezetet teremtünk magunk köré, kedvünk is jobb lesz.


hunprobalazs