2021 legjobb növényei a profik szerint

Ahogyan 2021-be értünk, úgy tűnik, hogy a szobanövények trendje nem lassul. Milyen növényeket érdemes hozzáadni a beltéri kertjéhez? A növények közül 2021-ben olyan nagy leveles növényeket fognak használni, mint a filodendron és az Alocasias – mondja Sean Dollinger, a PlantX alapítója. „Azt is várjuk, hogy a függő növények, mint a Linear Hoya és a Hanging Hearts, visszatérjenek.”

„A Calathea 2021 nvénye lesz” – mondja Megan George kreatív igazgató a Zen Succulent munkatársa. „Mély lila aljzatú mintás lombja még a legegyszerűbb edényekben is gyönyörűen kiemelkedik.” A Calathea pántos, foltos levelek mély lila alsó részével rendelkezik. A levélmintázat hasonlít a csörgőkígyó farkára, amelyről elnevezték. George szerint a Calathea kiváló növény a kezdők számára. „Ez a növény megmondja, mire van szüksége” – folytatja. „Amikor levelei lecsüngenek, adjon neki szűrt vizet, és nézze, ahogy a levelei beszívják az egészet.” George szerint a szűrt víz használata kötelező. A Calathea csörgőkígyó érzékeny az erősen klórozott vízre, emiatt a levelek megbarnulnak a szélén.

James McCann, a Plants.com márka vezetője szerint a botpálma határozottan szerepel a legjobb növények listáján 2021-re. A botpálma azonnal az online növény-kiskereskedelem legnagyobb eladójává vált, amikor ősszel bemutatták. „Az emberek szeretik a nagy padlónövényeket” – mondja McCann. A nagy padlónövények elősegítik a vizuális érdeklődést egy helyiségben, és kedves fókuszpontot alkotnak. A botpálma megfelel ennek a leírásnak. „Kicsi és nagy terekben nagyon jól mutatnak” – mondja McCann -, és nagyszerűek Zoom háttérként is. ” A botpálma Kínában honos. A növényt viszonylag könnyű termeszteni beltérben, amennyiben ragyogó, közvetett napfényt biztosít neki. Mint sok pálma, a páratartalmat és a nedvességet részesíti előnyben, és szabálytalan öntözéssel és száraz levegővel barna végeket kap. „A Kolokázia helyettesíti a Fiddle Leaf fügét, mint a legnépszerűbb nagy szobanövényt”.