A 9 legérdekesebb hotel a világon

Van a világon kilenc nagyon érdekes hotel, amely minden szempontból különlegesnek mondhatók a turisták számára. A világ minden tájáról szedtük össze egy csokorba azokat a hoteleket, ahova bárki ellátogatnak a különleges mivoltuk miatt.

Első a világ legkisebb szállodája. Ez helyileg a Kanári-szigetcsoport egyik szigetén található. A sziget neve El Hierron. Mérete alapján különleges a hely. A hotelnek mindösszesen 3 szobája van, de a tetőteraszán van elég hely a grillezésre is. Másodikként az a hotel érdemel említést, amelynek a legnagyobb medencéje van. Ez a világon a legnagyobb medence. A hely pedig San Alfonso del Mart Resort, Chile. A medence 1136 méter hosszú, 8 hektáros területen épült, 250 000 köbméter vizet tartalmaz, mélysége néhol 35 méter. Harmadik érdekesség a világ legrégebbi szállodája. Ez Japánban található. A nyitás éve 718. Negyedikként a leghidegebb hotel Svédországban található, egy kis faluban. Az átlag hőmérséklet -7 fok. 30 000 tonna hóból és 4000 tonna jégből építik fel minden évben.

Ötödikként Ausztráliában található az a hotel, amely a legkörnyezetbarátabb szálloda címét nyerte el. A Daintree Nemzeti Parkban található. A világon ez a legökologikusabb szálloda. Környezetbarát, hiszen az őserdőben épült. Hatodikként a legmagasabban fekvő szálloda. A Mount Everesten épült. 4300 méter tengerszint feletti magasságban. Ez megközelíti a hegymászók alaptáborának magasságát. Hetedikként a legnagyobb szállodai szoba. Ez Libanonban található. A lakosztály hat emeleten terül el. 8000 négyzetméteren. A hely neve Royal Suite lakosztály. Nyolcadikként a legdrágább hotel lakosztálya következik. Ez Abu Dhabiban található. Az Emirates Palace hotelben. Heti egymillió dolláros áron lakhatsz benne. Kilencedikként a legnagyobb szálloda következik. Las Vegasban található. 8108 szobája van. A hely neve Palazzo Resort Hotel & Casino.