A fertőtlenítéssel kapcsolatos kifejezések

Mint a legtöbben, mi is úgy gondoljuk, hogy az otthonunk biztonságos tér. De jelenleg veszélyeztetik a biztonságos helyeinket, és az a tény, hogy a koronavírus szabad szemmel láthatatlan, bizonyos fokú stresszes bizonytalanságot ad azoknak a helyeknek, ahol egykor biztonságban éreztük magunkat.

Az elmúlt hetekben azt tapasztaltuk, hogy kibővítettük a szokásos óvintézkedéseinket, hogy biztonságban tudjuk tartani önmagunkat, a családjainkat, a szomszédjainkat és azokat az embereket, akikkel esetlegesen – közvetlenül vagy közvetve – kapcsolatban állunk. Kezdjük azzal, hogy áttekintjük a gyakran előforduló kifejezéseket, és megnézzük az otthoni tér biztonságának a biztonság megőrzéséhez szükséges leggyakoribb és leghatékonyabb eszközöket. Az alábbi definíciók azon alapulnak, hogy milyen terminológiát használ a fertőtlenítéshez. Sterilizálás: A sterilitás minden életképes baktérium hiányára utal, amely képes reprodukcióra és terjedésre. A sterilizálási módszerek elpusztítják az összes baktériumot, gombát és azok spóráját, valamint a vírusokat. A sterilizálási módszerek válogatás nélküliek: mind a jó, mind a káros mikrobákat kiirtják.

Egy dologra azonban emlékezni kell, hogy csak azért, mert egy tárgy vagy felület steril, nem feltétlenül jelenti azt, hogy tiszta. Például a forrásban lévő víz megöli az élő mikroorganizmusokat és vírusokat, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a vízmentes kémiai és fizikai szennyeződéstől is megszabadította; a vizet le kell szűrni, hogy tiszta legyen (a szűréssel néhány baktérium és nagy mikroorganizmus is eltávolítható). A fertőtlenítés kissé eltér a sterilizálástól, bár néha felváltva fogja látni a használt kifejezéseket. A fertőtlenítés konkrétabban számos vagy az összes betegséget előidéző ​​mikroorganizmus eltávolítását jelenti, kivéve a baktériumok és gombák spóráit.