A Guy Laroche divattervező és márka

Guy Laroche francia divattervező (1921. július 16. – 1989. február 17.) és a névadó cég alapítója. Laroche La Rochelle-ben született, és a malomiparban kezdte karrierjét. 1949-től Laroche Jean Dessèsnél dolgozott, végül pedig az asszisztense lett.

1955-ben meglátogatta az Egyesült Államokat, hogy megvizsgálja az új kész ruházati gyártási módszereket. 1956-ban vagy 1957-ben nagy divattermi műtermet alapított a párizsi Franklin Roosevelt sugárút 37. szám alatt. Első, kedvező fogadtatású kollekciójában olyan élénk színeket vezetett be, mint a rózsaszín, a narancs, a korall, a topáz és a türkiz. Ruháin mélyedő nyak és hátsó vonalak is szerepeltek. A hagyományos elegáns színkombinációk alapanyagként megmaradtak a tervei során is. A kollekciója tartalmazott háromnegyed hosszú kabátot gyapjú öltönyanyagból, amelyet Guy Laroche tervezett az ötvenes évek végén vagy az 1960-as évek elején, és fekete szoknyát valamint blúzt is.

Alázatosnak és kegyesnek ismerték meg a divattervezőt, szemben a legtöbb párizsi tervező gőgös természetével. Larochye haute-couture-t, de praktikus ruhákat tervezett nőknek. Az amerikai piac számára az elsők között alkotta a különválasztókat. Tervezett továbbá háromrészes fekete és több kék árnyalatú gyapjú öltöny kabátokat is. Az egész ruhadarab kiváló kivitelezésével együtt az elülső, hátsó, és zsebes minta pontos illesztése jelöli a megkülönböztető ruházat kiváló minőségét, haute-couture-ját, bár praktikus használatra készült. Az öltöny többi része tömör fekete, ugyanolyan anyagú szoknya és selyem blúz jár hozzá. 1961-ben nagyobb lakóhelyekre költözött, a párizsi Montaigne sugárút 29. szám alatti városházába, és itt nyitott butikot, majd bemutatta első ready-to-wear kollekcióját. 1966-ban Laroche bemutatta a Fidjit, az első női illatát is.