A hálószoba felmelegítésének módjai anélkül, hogy fűtene

A jó öreg tél már itt van és lehűti a lábujjait, de a fűtési rendszer fokozottabb használatával növeli a számlákat. Ahelyett, hogy emelné a termosztátot, hogy meleg legyen alvás közben, vegyen figyelembe néhány alternatívát az egész ház fűtésére. Végül is az egyetlen használt szoba a hálószoba, így egyszerre maradhat melegben és csökkentheti az energiafogyasztást.

Ha a hálószobájának ablakai (és ha vannak, kifelé vezető ajtók) vannak és azon van hézag vagy repedés, akkor a belső meleg levegő valószínűleg kifelé szivárog. Emiatt bent hűvös marad, és folyamatosan fűt a kívánt beltéri levegő hőmérsékletének fenntartása érdekében. Tehát minden évszakban ellenőrizze az összes kifelé nyíló ablakot és ajtót. Kézzel érezheti a huzatot, ha az összes ablak és ajtó be van csukva. Vagy tartson egy égő gyertyát az ablakok és az ajtók körül, és figyelje a rendellenes füstmozgást. Javítsa ki a réseket, és a szobája melegebb marad. A tömítés vagy az időjárásálló szalag egyszerű és költséghatékony módszer az ablakok és ajtók körüli apró szivárgások lezárására.

Amikor a természet lekapcsolja a termosztátját, itt az ideje, hogy fokozza a meleget az ágyában. Csakúgy, mint a meleg, vastag ruházat esetében, a nehezebb ágyneműréteg is melegebbé teszi. Tehát cserélje le ezeket a szatén lepedőket  flanelre, és töltse fel őket meleg takaróval ellátott paplannal. Az extra melegség érdekében elektromos takarót is hozzáadhat, bár a tetején kell lennie az elektromos takarónak nem pedig a paplan alatt. Ha az elektromos takaró tetejére helyezi a tárgyakat, az túlmelegedhet, potenciálisan megéghet, vagy tűzveszélyt okozhat. (Vegye figyelembe azt is, hogy az elektromos takarók általában nem ajánlottak kisgyermekek számára, mivel a kábelezés és a vezérlők biztonsági problémát jelenthetnek.) Ha nagyon megfázik, vegye figyelembe az elektromos matracpárnát, amely az egész ágy alulról történő melegítésére szolgál.