A hálószoba kényelme

Lakásunk berendezésekor, legtöbbször a hálószoba kerül háttérbe, pedig minden jó nap, egy tökéletes éjszakai alvással kezdődik. A háló befolyásolja az alvás minőségét, ami pedig a fizikai és szellemi állapotunkra van kihatással.

Figyeljünk arra, hogy a hálószoba padlója legyen puha, meleg és cirógató. Ha lehetséges a szőnyeg legyen puha, csendes és hőszigetelő. Finom anyaga kényeztesse a talpat, minden lépésnél. A kellemetlen és klasszikusnak számító, mennyezeti lámpák helyett szereljünk fel olyan felfelé világító lámpákat, melyek kellemes fénybe borítják a falakat. A fűtés legyen változtatható és könnyen szabályozható. Ha reggelre kihűl a hálószoba, tegyünk az ágy mellé egy hősugárzót, amit be tudunk kapcsolni, akkor is, ha még ágyban vagyunk. A hálószoba olyan hely legyen, ahol teljesen el tudjunk engedni magunkat, és önmagunk tudunk lenni, a nap bármelyik időszakában.

A hálószoba legfontosabb bútordarabja, az ágy. A kényelmes ágy lehetővé teszi a pihentető alvást, és segít átvészelni a hétköznapokat. Ha egy ágybetétet túl keménynek érzünk, nem tudunk majd kényelmesen pihenni az ágyban. Az ágybetét huzatjának erős, tartós anyagból kell készülnie, mert ha nem, akkor éveken át, érezni fogjuk. A takaró is hozzájárul a jó pihenéshez, alváshoz. A gyapjúpaplan azoknak való, akik szeretik a súlyt. Tartós anyaga van, és gépben is mosható, ami nagy előnyt jelent minden háziasszony számára. A tiszta pehely vagy toll-pehely keverék paplanok azoknak valók, akik a meleget súly nélkül szeretnék, hiszen könnyed ugyanakkor meleg érzést nyújtanak. A selyempaplan télen meleg, nyáron pedig hűvös. A paplanban található szintetikus töltőanyagok melegek, könnyűek, gépben moshatók, és tökéletesen megfelelnek azoknak is, akik allergiások a tollra vagy a pehelyre.