„A kapcsolat nem privát” hibaüzenet

„A kapcsolat nem privát” hibaüzenet akkor jelenhet meg, amikor biztonságos HTTPS-webhelyhez csatlakozik. Ez azt jelenti, hogy böngészője megakadályozza az oldal látogatását, mert nem tud biztonságos kapcsolatot létrehozni. Olvassa el, hogy megtudja, miért történik ez.

Amikor meglátogat egy HTTPS weboldalt, böngészője kérést küld a webhely szervereinek. A böngészőnek és a szervernek is ki kell töltenie egy SSL/TLS-t a biztonságos kapcsolat létrehozásához. Ha ez létrejött, akkor a webhely elküldi a böngészőnek az SSL tanúsítványát annak bizonyítására, hogy biztonságos, és mindketten megállapodnak abban a titkosítási protokollban, amelyet a kommunikációhoz használnak. Ha böngészője nem tudja érvényesíteni az SSL tanúsítványt, akkor nem lehet biztonságos kapcsolatot létrehozni. A legnépszerűbb böngészők megakadályozzák, hogy ilyen webhelyeket látogasson meg és megjelenik a „Nem biztonságos a kapcsolat” hiba. Böngészőjétől, operációs rendszerétől és a webszerverek konfigurációjától függően ugyanannak az üzenetnek különböző változatai olvashatók.

A Google Chrome-ban nagy valószínűséggel a következőket fogja látni: „A kapcsolat nem privát. A támadók megpróbálhatják ellopni az Ön adatait a [domainname.com] webhelyről (például jelszavakat, üzeneteket vagy hitelkártyákat).” A Mozilla Firefoxon a következőket fogja látni: „A kapcsolat nem biztonságos. A [domainname.com] tulajdonosa helytelenül konfigurálta a webhelyét. Hogy megvédje adatait a lopástól, a Firefox nem csatlakozott ehhez a weboldalhoz.” A hiba több okból is megjelenhet – problémák lehetnek az oldalon vagy a webszerveren és annak SSL tanúsítványán. Ez azt is jelentheti, hogy a hibák azt sugallják, hogy hackerek vagy csalók megsértették a webhelyet.