A koffein hihetetlen és kiemelkedő egészségügyi kockázatai

A koffein alapvetően a központi idegrendszer stimulánsa, és alapvetően kávélevélből, kakaóból, tealevelekből és sok másból nyerik. Kiegyensúlyozott fogyasztás esetén a koffein bevitele nem gyakorol semmilyen káros hatást a szervezetre. Erősen ajánlott azonban abbahagyni a koffeinben gazdag italok túlzott fogyasztását.

Az emésztési zavar magában foglalja az összes bevitt élelmiszer emésztésével kapcsolatos problémákat. Sok ember már a nap kezdetén fogyaszt egy csésze forró teát vagy kávét – koffeinben gazdag italokat. De egészségügyi szempontból ez nem tekinthető optimális megközelítésnek. A koffein csupasz gyomorra történő bevétele számos egészségügyi probléma kialakulásához vezet, mint például gyomorégés, emésztési zavar, savasság és egyéb, az emésztéssel kapcsolatos kritikus problémák. Ezért erősen ajánlott, hogy az ember vagy teljesen mohó legyen reggel, és egyen valamit a kávé előtt, vagy minimálisra csökkentse a koffein fogyasztását a napi rutin során, a különféle emésztéssel kapcsolatos problémák távoltartása végett.

Nyomon követték, hogy a koffeinben gazdag italok a kalória és a magas cukor kiemelkedő forrásai. Nemcsak ez, hanem ezeknek az italoknak a fogyasztása függővé tesz, ami végső soron ezeknek a koffeinben gazdag italoknak a túlbecsült fogyasztását eredményezi. Ennek elkerülhetetlen következményeként nagymértékben hajlamos lesz túlsúlyra, ami elhízáshoz vezet. Nemcsak ez, hanem azt is elképzelték, hogy mindazok, akik túlsúlyosak, vagy nagy mennyiségben fogyasztanak cukrot, a cukorbetegség áldozataivá válnak, ami nagyon veszélyes az egészségére. Egy közelmúltbeli tanulmány feltárta ezt a tényt, hogy a koffein túlzott fogyasztása az adrenalinnak nevezett vegyi anyag felszabadulását eredményezi néhány más vegyszerrel együtt, amelyek így hajlamosak megemelni a vérnyomást (BP), amellett, hogy ébren tartanak és ébersége okoznak.