A kombinált technológiák előnyei

Manapság még mindig a központi fűtés számít az egyik legnépszerűbb megoldásnak. Ugyanakkor ma már egyre több fűtési alternatíva közül lehet választani, ami azt jelenti, hogy a háztulajdonosok más, környezetbarát fűtés típust is választhatnak fő vagy másodlagos fűtés gyanánt.

A kombinált technológiák kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Ha új fűtési alternatívában gondolkodik, akkor érdemes tisztában lenni vele, hogy a projekt jellege határozza meg a választott hőforrás típusát. Ha jelenleg fosszilis tüzelőanyag kazán adja otthona melegét, azonban megérett a cserére, akkor érdemes elgondolkodni egy hibrid megoldáson. Ilyen lehet például egy levegőszivattyúval rendelkező olajkazán. Először az olajkazánt érdemes beszerelni, hogy a fűtés mielőbb biztosítva legyen, majd ezt követheti a hőszivattyú. A rendszer négy üzemmódban képes működni. Automatikusan átvált arra a módra, ami a fűtési igényeknek leginkább megfelel. Abban az esetben, ha a hőmérséklet túl hideg a lakók számára, akkor szükség esetén az olajkazán bekapcsol.

Minden egyéb esetben a hőszivattyú biztosítja a meleget. A hőszivattyú teljes vagy részleges fűtésre is használható. A hibrid rendszerek tökéletes iskola példái annak, hogyan lehet két hőforrást összeilleszteni, majd eredményesen és hatékonyan működtetni. Jelenleg ez a technológia a kormány belföldi megújuló hőösztönző rendszerén át fér hozzá a szükséges finanszírozáshoz. Ha szeretné lecserélni jelenlegi fűtési rendszerét vagy építkezés miatt ki kell választani fűtési alternatíváját, akkor érdemes megújuló fűtési rendszert választani, például légforrás hőszivattyút vagy hibrid rendszert. Természetesen a megfelelő szigetelésről sem szabad megfeledkezni! Bővebb információkért látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra!