A legfinomabb sütik Halloween-re

Manapság hazánkban is egyre többen ünneplik a Halloween-t vagyis egyre több gyerek öltözik rémisztő jelmezbe és járja az utcákat édesség után kutatva. A tökfaragó verseny és a halloweeni ijesztgetés is a móka része, ráadásul ha már egy Halloween bulira is sor kerül, akkor mindenképpen sütni kell valami finomságot. Mi most összegyűjtöttük a legfinomabb sütiket, amik tökéletesek lehetnek erre az alkalomra.

A múmiás sütőtökös puding egy nagyon finom sütemény, és bár a hétköznapokon lehet, hogy nem kívánjuk a múmiás süteményeket, de egy évben egyszer, Halloween-kor szükséges. A süteményhez szüksége lesz 1 bögre barna cukorra, ½ teáskanál egész szegfűszegre, 3 egész csillagánizsra, 1 darab héjastul felszeletelt narancsra, valamint 3 rúd fahéjra is. A süteményt igen könnyű elkészíteni, és garantáltan hamar elfogy majd a tányérról. A csokikrém „véres” karamellel egy másik halloween-i ínyencség, aminek a véres karamellájához szüksége lesz piros ételfestékre (ez adja majd meg a színét), ¾ bögre teljes tejszínre, 1 teáskanál durva szemű sóra, 3 evőkanál sótlan vajra, illetve ½ bögre világos barna cukorra.

A süteményt teljesen le kell hűteni, vagyis egy éjszakán át hűteni kell a hűtőben. A csokis-mogyorós torta is tökéletes lehet egy halloween-i bulira, főleg ha megfelelően díszíti. Ez a torta szinte bármilyen ünnepségre megfelelő lehet, de például málnaöntettel a tetején egy „véres” hatást kelthet, ami egy igazi Halloween-i hangulatot ad a süteménynek. Próbálja ki tehát ezeket a süteményeket, hiszen nem hosszú és nem bonyolult az elkészítésük, viszont nagyon finomak és a megfelelő díszítéssel félelmetes, halloween-i hangulatot varázsolhat ezekkel. A fent említett süteményeken kívül bármilyen sütőtökös sütemény is célnak megfelelő lehet, hiszen a sütőtök egy igazi halloween-i gyümölcs.