A legfontosabb okok, amiért az emberek karriert akarnak váltani

Sok oka van annak, hogy az emberek miért akarnak pályát váltani. De vajon kitalálná-e a legfontosabb okot, amiért egy szakember ma fontolóra veheti a karrierváltást? Mi a hajtóereje egy ilyen nagy életviteli döntés meghozatalának?

A legmeglepőbb ebben a felmérésben az, hogy a szakemberek leginkább azért váltanak karriert, mert jobb munka-magánélet egyensúlyt akarnak, 6%-kal legyőzve a magasabb fizetés iránti vágyat. Egy másik érdekes megállapítás az, hogy az első három ok közül kettő, amiért az emberek karriert akarnak váltani, nem pénzen, juttatásokon vagy egyéb karrierlehetőségeken alapulnak. Ezek a személyes növekedésen és kiteljesedésen alapulnak. Annak ellenére, hogy egész életünkben gyakran azt mondják nekünk, hogy pénzzel nem lehet boldogságot vásárolni, úgy tűnik, mintha egyre többen fogadnák meg ezt a tanácsot, és rájönnének, hogy a magasabb fizetés nem tenné őket boldogabbá; legyen idejük és helyük ahhoz, hogy azt csinálják, amit igazán szeretnek, és arra összpontosítsanak, ami igazán fontos.

Gondolkodjon el rajta. Ha reggel úgy ébred, hogy nyomorúságos és félelmetes munka elé néz, az valószínűleg azért van, mert az életében nincs semmi, ami felizgatná – semmi, ami örömet okoz vagy értelmet ad az életnek. Ha az előttünk álló napra gondol, nem vár semmit. Hogyan oldja meg ezt a problémát? Nos, ha pályát vált, akkor jobb egyensúlyt érhet el a munka és a magánélet között, ami időt adna a hobbijainak és érdeklődésének a munkán kívüli folytatására. Találhat olyan munkát is, amely izgatja Önt, és olyan vállalatnál dolgozik, amelynek küldetése iránt szenvedélyes, és ahol a munkának célja van. Van ennél nagyobb értéke a magasabb fizetésnek? A legtöbb pályaváltó nemet mond erre. Tehát miért motivált (vagy miért lenne) a karrierváltásra? A munka és a magánélet jobb egyensúlya érdekében? Vagy magasabb fizetésért? Ha egyet kellene választania, melyik vonzóbb?