A legfontosabb otthoni karbantartási munkálatok

Sok tulajdonos számára az otthoni karbantartás csak akkor történik meg, ha valami elromlik. A túlcsorduló ereszcsatornák, vagy az eldugult kemence drága segélyhívást jelenthet. Rosszabb esetben a család biztonsága veszélybe kerülhet, ha otthonának kulcsfontosságú területeit túl sokáig elhanyagolják. Mindenki kényelmének megőrzéséhez rendszeresen kövesse ezt az otthoni karbantartási listát.

A hideg hőmérséklet megjelenésével a téli otthoni karbantartás középpontjában a károk védelme áll. A rossz időjárás miatt előfordulhat, hogy nincs szabadideje kiterjedt külső javítások elvégzésére. A biztonságosan rögzített létrán ellenőrizze az ereszcsatornákat és az alsó tetőt, hogy nincs-e jéggát, és szükség szerint távolítsa el. Ügyeljen arra, hogy a gyepen ne gyűljön össze a víz. Használja ezt a beltéri szezont, hogy megtisztítsa az alagsort, a garázst és más belső tereket, amelyeket elhanyagolnak a meleg, napos hónapokban.  Tartsa szemmel az elektromos szolgáltatáscsökkenést és az otthontól a villamosenergia-oszlophoz vezető vezetéket (csak akkor, ha rendelkezik föld feletti elektromos szolgáltatással). Ha nagy ágak estek le, vagy lógnak a vonalon, hívja a villamosenergia-szolgáltatót az eltávolításhoz.

Győződjön meg arról, hogy a ház melletti talajt el kell távolítani a háztól, hogy elkerülje a belső árvizeket. A tavaszi lakásfenntartás elsősorban a tél okozta rendetlenség és károk utáni takarításról szól. Az időjárás továbbra is foltos, így ez nem a legjobb alkalom olyan hosszú távú külső projektek vállalására, mint a ház festése-ez később jön. Tisztítsa meg az ereszcsatornákat, és víztömlő segítségével győződjön meg arról, hogy biztonságosan és egyenletesen folynak. Végezze el ezeket a karbantartási feladatokat, és garantáltan fel lesz készülve a téli szezonra.