A leggyorsabban növekvő karrierkategóriák távmunkákhoz 2022-ben

Távmunkát keres idén? Valószínűleg észrevette, hogy bizonyos karrierkategóriák távolabbi munkalehetőségekkel rendelkeznek, mint mások. Nyilvánvalóan a karriertől és az iparágtól függően az Ön rendelkezésére álló munkalehetőségeinek száma eltérő lehet.

A HR-es és toborzási karrier tökéletes azok számára, akik szeretnének segíteni az embereknek, hogy „jó munkát találjanak, és folyamatos képzést és támogatást kívánnak nyújtani bármilyen méretű vállalat alkalmazottainak”. A gyakori munkakörök közé tartozik a toborzó, a személyzeti vezető, a munkaerő-felvételi tanácsadó, a tehetségszerzési szakember, a fejvadász, az interjúztató és a foglalkoztatási menedzser. Az operatív karrier általában magában foglalja a „munkaerő, áruk, szolgáltatások, eszközök, termelés és üzleti gyakorlatok felügyeletét a működési hatékonyság magas szintjének biztosítása érdekében”. A részletekre való odafigyeléssel, valamint az üzleti és pénzügyi szakértelemmel segít a vállalkozásoknak maximalizálni a nyereségüket. A gyakori munkakörök közé tartozik az üzleti műveletek menedzsere, a rendszerelemző, az üzemeltetési tiszt, a leltári szakértő, valamint a minőség- és folyamatellenőrzési tiszt.

Az internetes és e-kereskedelemben végzett karrier magában foglalja az információs technológiával, webfejlesztéssel, tervezéssel és közösségi hálózati eszközökkel való munkát. Élvezni fogja ezt a fajta karriert, ha rendelkezik számítógépes ismeretekkel és műszaki ismeretekkel, szívesen kommunikál az emberekkel, és el tudja hárítani a problémákat. A gyakori munkakörök közé tartozik a szoftvermérnök, az informatikai vagy műszaki támogatás, a közösségi média specialista és a SEO menedzser. A biztosítási karrier megköveteli, hogy „kivizsgálja, elemezze és meghatározza a természeti katasztrófákhoz, betegségekhez és sérülésekhez kapcsolódó költségeket”, majd „tervet készít ezek köré, amelyek minimalizálják a vállalat és a fogyasztók kockázatát”.