A legismertebb sportok a világon

A világon számtalan érdekes, extrém és közkedvelt sport létezik. Világbajnokságot és olimpiát is rendeznek a legtöbb sportnak, ezek a világ legismertebb sportjai. A legismertebb sportok egyben a legnépszerűbb sportok is.

Köztudott, hogy a világon a legismertebb sport a foci. Ezt űzik a legtöbben, világbajnokságot is rendeznek neki. A focit Európától Amerikán át Afrikáig és Ázsiáig sok helyen űzik. A futball az egyik legismertebb sport a világon, több százezren játsszák és több milliárd nézője van. A foci nemcsak a férfiaknál, de a nők körében is hódít. Női focibajnokságok és világbajnokság is van a gyengébb nem számára. A világ több mint 150 országában futballoznak. A legkisebbektől az idősebbekig, a focit mindenki szívesen játssza, és nem kell más hozzá, csak egy labda. A világ legegyszerűbb játéka.

A világ második legismertebb sportja a motorsport. A Forma-1 egyben a legdrágább sport is. Több ezren kíváncsiak az élő versenyekre. Forma-1 futam manapság több kontinens nagyvárosában is szerepel többek között Malajziában, Magyarországon és Kínában is. A Forma-1 igazán ismert sport, a technikai sportok legismertebbje. Több millió nézőt szögez a tévéképernyőkhöz. Ez a sport rengeteg szakértelmet, és hozzáértést igényel. Egész csapatok állnak egy-egy versenyző mögött. Legismertebb csapatok a Ferrari, a McLaren, a Williams, a Mercedes vagy a Red Bull. Ma a legismertebb csapatnevek a Forma-1-ben, de így volt ez a múltban is. A világon a harmadik legismertebb sport az úszás. Az olimpia rendes versenyszáma. Az úszást versenyen kívül is sokan gyakorolják. Az úszás kiváló példa arra, mennyire sok országban gyakorolhatnak egy sportot, az úszás e tekintetben kétségkívül az egyik legnépszerűbb. Ausztráliától Kolumbián át, Japánig és Kínáig sok helyen volt már világbajnokság. Ráadásául ott van az olimpia is, mint verseny, a világbajnokság mellett.