A legjobb immunrendszer erősítő

Tavasszal és ősszel nagyon legyengülhet az immunrendszerünk, és ebből kifolyólag mindenféle vírus és betegség megtámadhatja a szervezetünket. Ősszel a nedves, párás időnek vagyunk kitéve, tavasszal pedig a lengedező, csalós és változékony időjárásnak, melynek általában meghűlés a vége.

Ha elegünk van ebből a huzavonából, és nem szeretnénk mindenféle mesterséges alapanyagokból előállított vitaminokkal tömni magunkat, akkor van egy 100%-ban garantált védelmet nyújtó házi praktikánk. Semmi másra nem lesz szükségünk, mint citrom, fokhagyma, méz és gyömbér keverékére. A citromnak leginkább a magas C-vitamin tartalma az ismert, de ezen felül még található benne bioflavon, amely vértisztító hatással bír és ez mellett még a véredényeket is regenerálja. A szervezetünkben található lehetséges bélférgektől is megszabadít bennünket a citrom. Továbbá elpusztítja a kolera-, diftéria- és a tífuszbaktériumokat. Szinte nincs olyan betegség, vagy gyengeségi állapot, melyre a citrom ne nyújtana megoldást.

A fokhagyma fontos ásványi anyagokat tartalmazz, és vitaminokat, többek között A, B, C, E-vitaminokat. Ennek köszönhetően magas antioxidáns tartalma és csökkenti a vérnyomást, gomba és vírusölő, segíti az emésztést, bélfertőtlenítő és még májműködést elősegítő hatással is rendelkezik. A gyömbér jelentős mennyiségben tartalmazz A, B, C, és B vitamint, továbbá gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító és görcsoldó is egyben. Magas a magnézium, vas, cink, foszfor és a kálium tartalma. A méznek a jótékony hatásait talán nem is kell bemutatnunk, hiszen ősidők óta fogyassza az ember. Ha ezekből az alapanyagokból elkészítjük ezt a kis koktél, melyet napi szinten akár hónapokon keresztül is fogyaszthatjuk, garantáltan frissnek és energetikusnak fogjuk érezni magunkat.