A legjobb látnivalók Dél-Dakotában

A fenséges Mount Rushmore Nemzeti Emlékhely otthona, Dél-Dakota megér egy látogatást, ha van ideje felfedezni. Középnyugaton található, a Missouri folyó kettészeli azt, és végtelen síkságai valamint prérijei elragadóan kontrasztosak a nyugati zord elágazások változatos és drámai tájaival.

A Black Hills között található a magával ragadó Custer Állami Park, amely Dél-Dakota legnagyobb vadasparkja. A varázslatos tájak mellett hatalmas szabadon barangoló bölényállományáról is ismert; ez az egyik legnagyobb a világon. Az 1912-ben alapított festői park nevét Custer ezredes híres lovasparancsnokról kapta, aki az 1870-es években áthaladt a távoli régióban. Határain belül dombok és prérik találhatók, a szenzációs Sylvan-tó és szikla alakzatjai az egyik kiemelkedő helyszín itt. Amellett, hogy bámulja a bőséges bölényállományt, táplálhatja a helyi szamarakat is, akik odajönnek az autó ablakához és egy falatot kérnek. A túrázás, kajakozás és kempingezés, valamint a félelmetes Needles Highway miatt, amelyen végig haladhatunk, a Custer State Parkot érdemes meglátogatni, ha van rá lehetősége. A vadnyugati történelméről, örökségéről és eredetéről híres Deadwood lenyűgöző látnivaló.

Az egész város nemzeti történelmi nevezetesség. 1876-ban alapították, amikor csillogó aranyvarratokat fedeztek fel a környező Black Hills-hegységben, így jól megőrzött aranyláz-kori épületeknek ad otthont. Törvénytelen korai napjainak köszönhetően érdekes történetek kavarognak a hangulatos utcákon. A város körüli túrákon mindent megismerhet olyan híres személyiségekről, mint Calamity Jane, Wyatt Earp és Wild Bill Hickok, valamint megnézheti az epikus filmforgatások újbóli megvalósítását. A történelmi otthonok, múzeumok és a Mount Moriah temető mellett a Broken Boot aranybányában is szétnézhet. Történelmi főutcája nagyjából úgy néz ki, mint több mint egy évszázaddal ezelőtt.