A legjobb lépések a karrierje irányításához

Itt az ideje, hogy irányítsa a karrierét! Azok a személyek, akik a legtöbb karrier -sikert aratják, jellemzően azok, akik teljes mértékben birtokolják és irányítják karrierjük irányát. Nem ülnek tétlenül, és nem várják a következő alkalmat, vagy hogy valaki megmondja nekik, mit kell tenniük. Ehelyett megragadják saját elképzeléseiket és szenvedélyeiket, és felépítik legsikeresebb karrierjüket.

Először is tervet készítenek. Ők döntik el, hová akarnak eljutni karrierjük során, majd tervet készítenek a célhoz. Néhány ember számára ez egy hosszú távú terv (5+ év), mások számára sokkal rövidebb (12 hónap). A lényeg az, hogy tervük és végső céljuk van. Tudják, hová akarnak eljutni, és dokumentálják azokat a lépéseket, amelyeket el kell érni a végső állapot eléréséhez. Rugalmasak is ezekkel a tervekkel, mert tudják, hogy az életben változnak a dolgok, és a karrierterveket ennek megfelelően kell megváltoztatni. A terv a legjobb mód a karrier sikeréhez. A másik dolog, amit ezek az egyének csinálnak, az, hogy mentort szereznek maguknak. Keresnek valakit, akinek több tapasztalata van, mint nekik, és aki hasonló utat járt be, mint ők. Ez egy olyan személy, aki irányítani tudja őket, és segít nekik a sikerhez szükséges expozíció és tapasztalatok megszerzésében. A mentor az is, aki őszinte visszajelzést tud adni, és akiben megbízhat. Keressen magának egy megbízható mentort, aki segíthet a sikeres karrier útján.

A karrier irányítása azt is jelenti, hogy erős kapcsolatokat építünk ki a legfontosabb érdekelt felekkel, és szilárd hálózattal rendelkezünk. A legfontosabb érintettek azok az emberek, akik beleszólhatnak abba, hogy merre tovább a karrierje során. Ezek lehetnek a vállalaton belüli személyek, ahol dolgozik, vagy a külső kapcsolatok. A lényeg az, hogy szilárd kapcsolatokkal kell rendelkeznie ezekkel a személyekkel, mivel ők azok az emberek, akik kezeskednek önért, és megadják a szükséges ajánlásokat.