A legjobb módja a virágok frissen tartásának

Ha frissen vágott virágot hoz haza, vagy ajándékba kapja, az mindig feldobja a napját, de nem lehet tudni, hogy meddig tart. Néha csak néhány napig élvezi a csillogó csokrot, mielőtt hervadni kezd, míg más virágok akár egy hétig is eltarthatnak. Rengeteg tipp és trükk létezik az interneten, de mi működik igazán?

Öt csokor rózsát helyeztünk öt különálló vázába, és mindegyikhez azonos mennyiségű vizet töltöttünk. Ezután az öt vázából négyhez kipróbáltunk egy módszert, és egy csokor rózsát hagytunk sima csapvízben, hogy kontrollként szolgáljon. A vázákat olyan helyre helyeztük, ahol sok fény volt, és egy hét leforgása alatt forgattunk egy timelapse-t, hogy megmérjük, hogyan bírják az egyes módszerek az időt és egymát. Kerestük az interneten, kerestük a csokrok frissen tartásának népszerű módszereit, és számos lehetőséget találtunk. Összefoglaltuk a listán a négy leggyakrabban keresett módszert. Tudtuk, hogy a tesztünknek rendelkeznie kell egy kontrollal, amellyel összehasonlíthatjuk minden egyes változónkat (különböző módszereinket). Ezenkívül a vágott virágok évek óta virágoznak a sima vízben, és néha a legegyszerűbb módszerek a legjobbak.

A csokorba kapott csomag nem csak a bemutatóra vár. Kifejezetten úgy tervezték, hogy megőrizze virágainak vitalitását. A virágos ételek mindössze három összetevőből állnak: citromsavból, cukorból és fehérítőből. A citromsav csökkenti a víz pH -ját, ami élhetőbbé teszi a virágokat. A virágok cukrot termelnek, táplálékforrásukat a fotoszintézis során állítják elő, tehát amikor levágják és levelüket eltávolítják, sokkal kevesebb cukrot termelnek. Ha cukrot ad a keverékhez, a virágok úgy érezhetik magukat, mintha ételt ennének (innen a „virágos étel” elnevezés). Végül a fehérítő segít fertőtleníteni a vizet, és megszabadítani minden káros baktériumtól, amelyek veszélyeztethetik a csokor egészségét.